om du var här

casino? hasch. nej. promenaden ner mot stan var kanske kvällens höjdpunkt. på en parkbänk sitter en gammal dam med en papegoja. ashley: "OHH! CAN I HOLD IT?!?". mirjam var inte sen med att rusa fram och klappa fågeln hon också, vilket ledde till ett scenario i vilket fågeln plötsligt reser sina vingar och flyger iväg upp mot trafikljuset och bort över staden.. vi sprang. ganska fort, kan tilläggas. stället i sig var ganska sunkigt, en lokal i betong med två plan (+21 i övre), lite bänkar, en scen- och massa folk. mest från skolan, såklart, men även en hel del utifrån. jag blev märkt på hebreiska. skinny & the pygs spelade green day, blink182 och annat som gjorde mig glad. maria och titus låg på trottoaren och kramades halva kvällen, mirre gömde sig under dj-båset och sabbade musiken (innan hon däckade i förrådet) medan jag bara dansade runt och försökte leka normal. idag lämnar de flesta "homecoming"-besökare skolan. åtminstone hunnit bekanta mig med en viss persons syster och samlat på mig lite bakgrundsfakta.. nöjd. jag har så mycket att göra att jag är rädd för att det resulterar i att jag inte gör någonting. söndag.

Never made it up to Minnesota

friterad kyckling och äcklig ugnspannkaka i magen. och min [v] yoghurt förstås. sliten. råkade fiska upp två öl ur väskan i matsalen...

tusen pers på tonys rum. smuggla ner gin & dra vidare till germanerna. det börjar bli gammal vana. vår soffa, vår kyl. vårat place. de andra åkte puben. dansa sönder skorna till the hives och vakna upp på soffan i en viss persons knä. fina. däckad i 2 h. ashley leker med pepparspray och vrålar hela vägen hem. 3 pojkar i bakluckan. alla i en hög, hullerombullar, allsång. högt. högre. högst. fladdrande hår och polisjakt. springa. utelåst. inbrott i augustana och nattbad. sömnlös morgon i mirjams soffa.

nu: påbörja uppsatsen due til igår + powernap + ladda om inför ikväll.


jag blev solbränd idag

02:38

"Im studying for hebrew.
I'm gonna be up really late, and i'm
nocturnal too so bring it on. Im
going to come and kidnap you and bring
you to canada and then leave"

Psykologiprovet gick kalas, tippar på alla rätt. Däremot skulle jag även ha lämnat in en engelskauppsats idag som jag ännu inte påbörjat.. så det är vad jag tänkte göra nu. Cross Country får svikas ännu en gång.. (snart blir jag kickat ur teamet). Jag träffade gamle Alex idag. Long time no see. Han nöp mig i sidan och berättade att han tänker dissa Cos imorgon. Han tycker det är irresponsible, och jag kan hålla med. Halva skolan under drinking age- ändå vet alla hur det kommer se ut imorgon.. men jag ser fram emot det. Gotta see what it's like. Det är homecomeing-vecka och ikväll blir det roligt.. Vårt rum luktar donken. Måste alla beställa hem hamburgare hela tiden..?

03.23

"Guten nacht, mien patzig maedchen. I'm not hiding from you,
you and your new study life are hiding from me, I'll show
you some talent after the talent show ;)"

rock n'roll highschool

halv två är klockan och jag är precis tillbaka från en mysig sammankomst med mina hookah-vänner. (jag undrar hur mina lungor kommer må efter det här året.) imorgon (nej, idag!) är det fredag, vilket känns fantastiskt bra. vem älskar inte fredagar? prov i psykologi visserligen, men kvällen innehåller både talangjakt & great partytimes..  lördag är det dessutom dags för årets första cos! dvs, stort dansgolv för hela skolan. förfesterna ligger på varandra och det kommer säkerligen bli kalassupras. nu tänkte jag försöka angripa läxorna.. peace out.


chansning

hookah klockan halv tre eller inte? ja eller nej? pigg och alert imorgon eller seg som en deg? det är frågan. det kan ju hända att han är där, och då vänder jag direkt. å andra sidan kan det ju hända att han är där också, och då spinner jag som katt..

vad är nattens smarta drag?

situationen just nu:kaos.

trevligt

nu ringer creepy igen. jag låter det ringa... Slagsmålsklubben- Kom Igen Kommisarien. träningskläderna består. vi lattjade lite till fräsch 80-talsgympa på fitness-centret idag. de har många roande filmer där vill jag lova. jag har förresten börjat lansera mitt väl använda uttryck "LÖK" i det här landet. "What? I'm a garlic? HOW DARE YOU!". sa jag förresten att mitt hår är rosa? den där toningen gav vika lite väl lätt trycker jag.

jaha. nu ringde amanda också. de vill att jag kommer till cafeterian nu. i mina träningskläder & svettlukt? mjaaaa. tåls att tänkas på. okej, nu ringde tony också. "YOU WANNA TOUCH A MAN AGAIN?"

...jag kommer!!!!!!!!!!!

snurrar

varför envisas amerikaner med att förstöra kranvattnet med klor? undras om man blir sjuk av att dricka för stora mängder.. gårdagen var kung. lite dåligt samvete över att jag dissade mandy & mankato i sista sekund och inte svarade när de ringde under kvällen. men det var bra, så bra. litet, intimt och perfekt. vi levde. om en timma ska jag träffa honom, så jag bör nog raska på med att radera gårdagens detaljer. städa upp vårt lilla rum gör jag nog bäst i att hinna med innan min roommate är tillbaka också.. det ser nämligen rätt crappy ut för tillfället. sju sms fick jag under nattens svala. det här kommer bli en spännande dag. nu ringde mirjam och dags för promenad. ventilering. kan behövas. vi sväljer ner det med lite klorvatten och ler hela vägen till st paul..


kyla

antligen inne i varmen. mina hander ar frusna, trots att dan har varmt dem halva kvallen.. vi har suttit utanfor concord och rokt hookah, igen. sedan vidare till perkins for lite nattmat och tobaksrok. men snart ar det slut med det, for om 2 manader blir det rokforbud aven dar. idag var vi pa varan allra forsta baseballmatch, mirjam och jag.

ash- soo, which player do you think is the hottest?
lovisa- noone. or, wait. him! (pekar pa mitt skolspan)
ash- oh, really? TOOONYYY come here!!
lovisa- what the f... ash!
ash- hiiii tony!! this is lovisa..


det galler att inte saga for mycket. ash&em var iaf envisa med att trycka ihop oss pa ferre, sa imorrn blir det roligt mina vanner.. har 4 inbjudningar till olika (illegala) parties nu, sa det kanns fint. sjutton sa het han ar. mhhh. han kom till min & grabbarnas hookah och drack upp blabarsvatskan i botten. sweet. rock n'roll. california. mjau. vi har haft byte av jackor idag. dan fick min skinnis och jag snodde hoddien, igen. 3 veckor har den legat pa mitt rum nu. den var skon. dan sag ratt gay ut. tidigare i matsalen:

dan- where have you been?
mirre- at the game..
dan (hyperserios)- I am NOT gay!!!

klockan ar halv fem och jag borde ga och lagga mig. nu.


Istället för musik: förvirring

image101

virrvarr

jag sitter här och fnissar för mig själv av spänning & förväntningar.
just like the old days.

Ett nytt Vapen & Ammunition?what are you gonna do, katie?

åhh.. varför kan jag inte greppa dig?! det gör mig galen. men jag tror du har rätt om dig själv. just nu är det dagis här utanför rummet. vi har open dorms på helgerna, vilket innebär att tjejer & killar får vistas i varandras hus.. så nu är det ett rejält "hihihihihihihi"-liv här inne. spring i korridorerna, fniss och viskningar. och skrik. och härjanden. och attityd och puffa-på-kittlas-fjortisflirting. känns som en återupprepning av en förfluten tid för sisådär 6-7 år sedan.. mhhm. i övrigt är grace söt och nästa vecka ska jag ge mig själv en rejäl utmaning. det behövs, för jag håller på att tappa greppet nu.

slingor

vaknade upp i en chipsfylld skinnsoffa.. 3 h senare var vi hemma i new ulm igen. duscha, byta om- sedan bil 1,5 h mot amerikas storsta shoppingcenter, mall of america. och ja, det var verkligen stort. tusen och ater tusen butiker trangdes med berg-&dalbana, pariserhjul, massvis med restauranger, cafeer och allt vad du kan tanka dig. antligen har jag fixat mobilen och har kontakt med omvarlden. kanns fantastiskt bra. middag hos madde & cory. aldrig forr har potatismos och lingonsylt smakat sa bra! nu ar klockan tre in the night och jag har precis kikat film med nagra flickor i lobbyn.. utelast ar man ocksa, da christine av nagon anledning last dorren till vart rum och stuckit till jobbet. tur att sofforna i uppehallsrummet ar skona :) gonatt!

when the light's out

vad gor vi i iowa klockan tre pa natten? jag vet inte. jag vet bara att en lackerbit intill mig sitter och spelar smells lika teen spirit pa gitarr, och att jag gillar det.

den som bara visste

TRALALALA! för jag är så bra! alldeles fantastiskt bra, ja helt klockrent.

insikt

det här med att hoppa över lunch och sedan fungera som sällskapsdam timme efter timme.. är ingen bra grej. torsdagens middag:

- skål med frysta jordgubbar, melon, annanas m.m. (frukttema i matan idag)
- tacos x 2
- 1 baguette med skinka, bacon, ost m.m.
- yoghurt med russin
- 1 till salladsfylld baguette
- (vitt) bröd med jordnötssmör

"OMG Lovisa, I can't believe you're eating all that and still remains thin!"

Okej, jag kanske gick ner 7 kg första tiden.. men jag är definitivt påväg upp igen.

ps. me loves chai tea.

action

sitter i var lilla "datasal" i vara dorms. internet trasslar ju jamt, och alltid PRECIS da man har ett viktigt arbete att skicka in.. jag tror inte min larare tror pa mina ursakter langre. jag ar dalig. och lat. det blir inte mycket gjort. eller i alla fall inte sa mycket som det skulle kunna bli. hur som helst, den 24:e ska jag carol, hans och nagra till ivag och se peter, bjorn & john pa first avenue. min forsta konsert har! hur fantastiskt ar inte det? ah, sa jag har langtat! imorgon ska h & jag ivag och dricka riktigt (dvs. inte the-liknande) kaffe pa stan. mysigt. idag sprang vi forresten 8 miles (rakna sjalv ut hur manga km det ar) på cross country. jag var fit for fight och lag i taten hela tiden!
...tillbaka till litteraturen nu.


dimmiga dar

fläktarna är avstängda och en tystnad vilar över rummet. utanför är det mer än livat. det tutas & tjoas. hög musik och skratt. ljud av människor och spring över parkeringen. själv sitter jag och gnuggar sönder mina ansträngda ögon i trötthet över all text. det är mycket som ska in ikväll. min ordlista försvann igår kväll, förmodligen glömdes den kvar i cafeterian. men det gör inte så mycket, jag har insett att jag egentligen inte behöver slå upp några ord. tummar på bordet, stampar med fötterna.. rastlösheten. jag vill inte sitta här och låta allt annat gå förbi mig! fast innerst inne vet jag att det inte är lönt att kämpa emot. jag måste plugga och på starbooks (bucks) blir det inte mycket gjort hur mycket man än skulle önska det. men det är fint att vara där ändå.. de höga stolarna, svartvita tavlorna på väggen och neonlamporna som står för det dova ljuset där nere.. mystiken, doften av kaffe & rock n'roll-känslan. i like it. men det går inte att göra läxor där. inte på riktigt.

kors i taket

så var det dags att återvända till historieklassen igen. den jag lämnade efter första lektionen i drömmen om någonting annat. det där "annat" fanns inte, så efter två veckor kommer jag krypandes tillbaka igen, ungefär en halv minut sen. ja, eller inte sen, men ni vet.. lagom till att alla hunnit sätta sig och det hunnit uppstå en märkbar tystnad i klassrummet. smög så gott jag kunde. plötsligt vänder sig casanovan om och utbrister med imponerande volym: "WOAH! LOOK EVERYBODY, LOVISA'S HERE!" all eyes on me. ett par sekunder senare kommer professorn in rummet, blickar ut över klassen och kastar sig bakåt: "OM MY GOSH, LOVISA'S BACK!". resten av lektionen ägnades åt att driva med mig och min svenskhet. han är bra rolig, vår professor. från texas och som ett stort skämt hela han. faktiskt ganska kul. att gå på hans lektioner är som att åka och se en show. i övrigt råkade jag tyvärr, återigen bli bjuden på en cookie av kille (som kunde mitt namn?!) i bibblan idag.. och jag insåg inte fördärvet först efteråt. detta skulle ju bli en ren vecka! paintball nästa helg. med alex. (jag skulle gått därifrån). sprang 6 km kullar idag också, icke att förglömma. tyvärr har mitt mp3-program pajat, så jag kan inte byta låtar och det gör springningen ganska så olidlig ibland. musiken är ju min bensin!

ljud

vilken jakt på den boken. ja, hela förmiddagen gick åt till att gräva, fråga, rota, tänka, leta efter den där förbaskade psykologiboken. och så hade maria snott den. tjyv. prov imorrn. 2 chapters. tro mig, i amerikanska mått är det ganska mycket. rikligt med text, minst sagt.. läsningen i cafeterian gick sådär. hans & ben roade sig med att dra mig håret, bygga torn av mina böcker och skratta högljutt åt alla roliga ord i min svensk-engelska ordlista. det var liksom inte lönt. kvällen tillbringades i concord istället, där vi kollade videos & gut musik. alltid lika roligt att sprida ryktet om mando diao till nya platser. shott. kanske borde påbörja läsningen av andra kapitlet. spöktimma snart. kaffe.

toffel

haha.. vad skrev jag igår egentligen? well. inte mycket till sleep, 05:30 gal den inneboende tubben i mobilen, och en timma senare hoppade vi på bussen mot Collegeville, tre timmar bort. där hade ett dussin färgglada (förutom vi, som är svarta och snyggast) lag samlats, och efter att ha provsprungit hela rundan på 6 km (varför?! jag blev trött) gick första startskottet. och det var då jag insåg det: jag hatar ju tävlingar? andfådd redan de tio första stegen när jag också påmindes om hur tråkigt det är att springa utan musik (nej, det var inte tillåtet) men jag var grym de första 3 kilometrena. riktigt grym. sedan tröttnade jag ordentligt och släppte förbi 2 brudar i vårat lag bara meter från mållinjen. det ångrar jag lite. annars måste jag säga att jag gjorde ett ganska bra lopp för att ha undvikit alla typer av idrott under hela min skoltid. jag menar, de här tjejerna har ju sprungit cross country hela highschool. v'äl hemma däckade jag nästan påväg in till rummet.. yrvaken & lodig i mina heta knights-hotpants och skatbo till hår knackar det sedan på min dörr, och där står bror till min hårt arbetande roommate, som av någon anledning rätt intensivt försökt pressa ihop en träff med mig den senaste veckan.. well, han inbjöd sig själv till den resterande delen av födelsedagstårtan (jag vill aldrig mer äta något sött!!!) och på prommis i min fortfarande heta outfit en stund senare stöter jag sedan ihop med da swedish gang som hojtar att jag är inbjuden till middag om 20 minuter, eftersom vår svenska wannabe fått oväntat besök av sina föräldrar som så gäärna ville träffa oss. kastar på mig något annat än sovkläder och hoppar in i det gamla vraket. höll ju på att storkna av all tjockmat man tvingat i sig av sociala skäl redan då, men restaurang skulle det bli och visst var det trevligt. och ja.. han är en toffel. det är han.

kinda..kinda..

en valdigt lyckad fest. en valdigt lyckad fest..

om 4 timmar ska jag upp och tavla i cross country.

what about tomorrow? du&jag&du&jag..

dags igen

image100

magiska under

djupdykning i psykologi och litteratur. timmen blev sen. ingen kvällssittning i cafeterian för mig ikväll, mina ögonlock vädjar om en kudde och släckt lampa. påväg ut från biblioteket möter jag honom i dörröppningen. ögonen, leendet och alla fina ord dröjer sig kvar i mitt huvud.. i vägskälet mellan augustana och centennial möts jag av ett åskoväder som inte liknar något jag tidigare sett! inte en blixt följt av ett dovt dunder i fjärran.. PANG! BOM!  tusen blixtar som samtidigt lyser upp himmelen. regnet står som spön i backen och med mina tunga (10kilos?) böcker under armen plaskar jag mot stenbyggnaden långt där borta. höften börjar ta stryk utav springandet nu.. det var tufft idag. jag förstår verkligen varför det är en sport fylld av skador. på lördag har vi vår tävling.


glasyr

på min födelsedag dök james dean, marilyn monroe, audrey hepburn och hela the beatles upp på skolan. vi hälsade lite på varandra, men jag tog inte med mig någon av dem till rummet.. det skulle nog vara svårt att få hem dem helskinnade till sverige sedan. alexander gav mig sin youghurt i födelsedagspresent. och två lucky utan filter. mirre hade låtit hela skolan skriva på ett födelsedagskort till mig, och nu ikväll lämnade två bilar parkeringen varav i den ena jag var medsmugglad. det styrdes av mot favoritcafét där plötsligt hela personaluppsättningen samlades kring vårt bort och bjöd oss på den svenska versionen av "happy birthday". haha. helt klart den bästa födelsedagssången ever. när det sedan börjat mörkna och jag kom till rummet hade världens bästa roommate ordnat största födelsedagstårtan! hur sweet som helst. sång blev det även i matsalen idag + i simhallen där jag och cross country-gänget höll till istället för de stekheta vägarna. igår hade jag ett fasttejpat tuggummipaket med ett hemligt meddelande på min dörr.. spännande. det är här det händer.

känslan

med håret fladdrande i vinden. snabbt. california vid ratten, med cowboyhatt & uppknäppt skjorta. jag brukar inte gilla country, men här kunde maxvolymen inte varit mer rätt. man håller inte fartgränserna i usa. california svängde höger, california svängde vänster. jag älskar hans blonda lockar. vi och pojkarna på flaket ramlade i högar. höger, vänster. du och jag, vi log och tänkte samma sak. det är här och nu och det är på riktigt.

solen ligger på och vi håller oss i skuggan för att inte få solsting. igår badade vi igen, och vattnet var så varmt att det nästan inte var svalkande nog. inte ens när jag klivit upp och lagt mig för att steka, och en blöt hans sätter sig på min rygg var det riktigt kallt. i rummet surrar fläktarna för jämnan. det är skönt, men ibland kan jag bli trött på ljudet.

weekend

en dag som borjade med amerikansk fotboll och 60-talshits ekande ur hogtalarna. varmt, varmare, varmast. jag, titus och maria went swimming och jag fick en vacker bonnbranna. sedan var vi inbjudna till middag hos en av vara larare. det var trevligt. vi shottade & spelade spel. sedan var det dags for some booze. jag, mirjam & ashley kastade oss in i da rock n'roll car och handlade lucky strikes utan filter. de var dock for heavy for us, sa vi akte tillbaka och bytte dem mot menthol istallet, vilket var ok, for hetingen i kassan kande hennes kusin. (ett av tusen sammantraffanden). drog till ett mysigt cafe dar det satt junkies med stora pupiller langst vaggarna.. och nagra killar som pastod sig kanna mig. fortsatte mot en rokig bowlinghall dar vi motte upp med folk, och sedan vidare mot festvillan. nice for a while. dock annu trevligare tillbaka vid skolan dar vattenpipa och the guys vantade pa oss. jag har samlat pa mig tre trojor ikvall som inte ar mina. imorgon ska vi aka till usas storsta shoppingcenter. jag ska handla brevpapper sa att jag kan skriva till mina alskade. gonatt.

syrsor

och vi hoppade in i bilen, satte musiken på högsta volym och körde alldeles för snabbt mellan bilarna och gatlyktorna.. det var mörkt ute, men fortfarande sensommarvarmt. och vi klättrade över staketet, upp för den slitna stegen upp mot taket till den gamla puben där musiken dunkade. tittade ut över staden & ventilerade tills ciggpaketet var tomt och solen syntes i horisonten..

en bra kväll.