OH HAPPY DAY!

Jag är solskenet idag. Efter en fruktansvärd gårdag och en sömnlös natt då jag klättrade på väggarna stegade jag iväg till min lektion med största smilet på läpparna. I'M IN MY BEST SHAPE! Hoppas det håller i sig och att tröttheten inte faller över mig. Just nu känner jag inte ens uns av det! Överlämnade tre par beställda Lovikka-vantar till min gamla lärare nyss. Två vita och ett par grå. Ett par till henne och ett till dottern. Jag tar paret som blir över. Love that mittens. Idag ska jag superplugga, och imorgon är det återigen fredag! Puss på er!

(och ett stort GRATTIS till min lilla stora bror som fyller 19 idag!)

Citalopram

zZzzZz...

Jag har aldrig varit direkt beroende av somn. Alltid varit en av dem som rynkat pannan nar halva klassen sager att de ska "sova" bort lovet. Alltid lagt mig sent & vaknat tidigt. Nagon sjusovare har det aldrig funnits i mig.

Darfor kanns det sa markligt. Att alltid, alltid vara trott. Gaspar hela tiden och hur mycket jag an stracker pa mig far inte kroppen nog. Den blir inte utvilad. Har varit en zombie hela dagen. Stirrat mig tom genom lektionerna och tagit en nap mellan varje class. Sov bort chapel, lunch och middag. Sov igenom min haltimme och lade mig efter lektionernas slut.. vaknade upp nar klockan narmat sig sju och det morknat utanfor. Trott. Fortfarande. Tvingade mig ivag till caf for att klunka i mig kaffe och sallskapa till helt suverana dorm videos. Sitter nu har med en burk koffein-piller och ska forsoka skriva en analys om Shakespeare's Othello och Oedipus Rex. Far se om jag lyckas halla mig vaken.

Ska det vara sahar hela tiden ar det inte vart det.

Tuggummimissbruk

Vågar inte tänka på hur många jag tuggar på om dagen. Dags att dra ner lite på den fronten tror jag.

Just nu är det en 60 bitars stor bottle Dentyne Ice som står här framför mig.

image182


You're a distraction!

Minst sagt. Lätt att koncentrera sig nu? Knappast. Måste, måste, måste.. åh, det är galet! Träna också. Jag vet inte vad det är för fel på mig, men den här veckan har jag svullat som sjutton.. hela tiden. Någonstans måste jag börja om på nytt. Tallriksmodellartat med eller utan "frossdag" eller stenhård GI? Måste dra hårda gränser och bestämma mig på riktigt nu. Annars kommer det sluta illa.

Fina tider igår. Mitt rum är ett enda stort kaos. Kläder, papper och plastmuggar överallt.. läppstift på spegeln, tuggumin i sängen.. Sedan åkte vi tydligen iväg till Matt's house och jag hade en timmas långa diskussioner med T. Vi värmde en veckas gammal pizza och tydligen var det djupa saker som kom fram.. Jag minns INGENTING. Inte ett smack. Ganska läskigt. Vi drog till ett hotell senare och jag hade slängt mig på sängen direkt och sagt gång på gång att jag bara ville vila lite.. A kastade vatten i ansiktet på mig och J drog omkring med mig.. Inga minnen av det heller. 

Idag var en myspysig dag. Nu är jag rejält stressad. 

Man lär sig något nytt varje dag.

Suck it or fuck it.

Så enkelt är det. Och om 10 min ska min BHL-analys vara inmailad. Haha? Jodå, kanske går det åt skogen ändå. Idag har vi haft parmiddag på världens bästa Kina-restaurang. Jag, A, Maria, T, Ruby och B. Droppat filosofin nu. Lite sorgligt var det. Ensam tös bland ett trettiotal manliga seniors- inget klagomål! Fast 20 credits var lite att ta i.

Jag var sjukt dålig igår förresten. Sjukt dålig. Ibland kan jag bara inte ta seriösa saker. Inte när det blir för mycket. Och han ÄR för mycket. Tänk dig Dr. Snuggles i plommonpösiga kinder och tokrunda glajjer med extremtemporära smile-attacker och rynkat ögonbryn med en blick som suger sig fast som en propp och sedan stannar där. Ja? Nehe. Tittar fortfarande? Jo. Och jag kunde inte sluta skratta. Järnspikar, så jag bet ihop! Men det gick inte. Jag flabbade ur totalt. Illa.

Nu ska jag knyta ihop dagens händelser och släcka lampan (utan en inmailad uppsats).

Godnatt.


Beat on the brat

ÅHHH, kan vi inte bara fajtas snart?!!
Vi har varit less på varandra länge nog nu. TIDEN ÄR INNE!

(Andas)

Imorgon slipper vi i alla fall se varandras trynen för ett tag. Specialdag och "APPROPRIATE CLOTHING NEEDED"
Jaha? Som ständigt ifrågasättande svensk får det ju en att rynka på ögonbrynet lite. Vad har min garderob att erbjuda? Ska ta mig en titt senare. Svårt att veta om man ska sova eller inte när man vet att man får icke oväntat men illegalt besök mellan två och halv tre i natt. 

?

Nu ska jag låta listerine bedöva min stackars munhåla för en stund.

Perfect match

Det finns gånger då stenkast på fönstret klockan fem på morgonen faktiskt kan göra en glad. Man kan nog till och med stava det till lycka.

Överallt syns det. Leenden & prat. "He's back, he's back!" Överraskande, men samtidigt inte, att plötsligt se denna där sitta och stämpla in människor i cafeterian bara några minuter efter idédroppande om att kanske söka sig ett litet jobb här i knutarna.. 
"Job? Already?"
"Yupp"

Kallas flyt. Eller kanske populäritet.

Jag har fått fina planscher på mitt rum och snart flyttar en gitarr in. Kan knappt bärga mig. Det rycker i fingrarna efter ett återupptagande på den fronten! Var förresten master of evaluation på Public Speaking idag, vilket var hyperstressigt (analysera själv fyra tal på en kvart och dra inför klassen tillsammans med en allmän bedömning och kloka ord kring entertainment och lämplig quotation) men det gick loss rätt okej, och jag lyckades klämma in åtminstone tre skratt under mitt spontana framträdande. På fredag blir det jag som har tal. Något att börja skriva på kanske!

Americone Dream

image181

Visst samlar jag fortfarande.

King of asskissing

Min councelor var en äldre herre med spretigt skägg och runda glasögon. Han stirrade på mig med galen blick och gick från gravallvarlig, nedtecknande medlyssnare till en fyndig skojare med bubblande skratt. Från ena sekunden till den andra. Gång på gång. Jag var nästan lite rädd. Men nu har vi skakat hand och skall ses igen på tisdag. Jag gjorde tester och fick fullpott på dem nästan allihop. Grattis till mig. Syster Judy skall skriva ut piller. Det är så de gör här i Amerika.

Några har druckit gin och tittat på basketmatch. Andra har rekryterat publik till the Hives. Imorgon ska vi göra upp ett identiskt mat-och-träningsprogram. Då ni. Med Oktober 2007 i åtanke blir 2008 ännu bättre.

image180

JAG VILL ATT DU SKA KOMMA NU, NU, NU!


DE KOMMER HIT!

image179

THE HIVES, First Avenue, MN

(Nu ska jag gå och skrika lite till)

Läget som sådant.

Upp och ner.

FRUKOST: Den perfekta omeletten. Vitlökspulver, salt, peppar. Rödlök, grön paprika, riven ost, skinktärningar.
LUNCH: Kokta grönsaker, fiskburgare (skalade!) m. tomat, lite sallad, guacce, salsasås.. (proppelimätt!)
MIDDAG: Kokta grönsaker & kyckling
               +grönsallad m. kyckling
               +selleri doppat i jordnötssmör (klassiker på skolan. premiär för mig. proppelimätt igen!)

Träning
40 min

Sista tiden i Sverige åt jag aldrig ost. Aldrig. En ostskiva gav mig ångest för en hel vecka framöver, och det var det inte värt. I det här landet är ost något man har på allt. Ni skulle tappa hakan om ni hörde alla knasiga blandningar (utifrån svenska ögon) som synes här varje dag.. Med GI har jag börjat tillåta mig själv ost i små mängder.. Äter man inte kolhydrater och dessutom undviker fett ställer kroppen in sig på svält, vilket vi inte vill.

image178

Strimlad amerikansk ost. Det var en av de första sakerna jag lade märke till när jag kom till det här landet; att de flesta ostarna är orange, vilket jag aldrig sett i Sverige.

Nu ska jag träffa "Sejjnah"

Längtan

Stickandet har uteblivit och lämpligt rep har ännu ej letats fram, men här finns ingen plats för oro! Lakan funkar ju alltid. Eller så kan jag ju alltid börja spara på håret och göra som guldlock.. slänga ut en fläta & håva in : )

image176
Söndag, söndag, söndag.

Då får jag en gitarr!

En tillbakablick till när vi kastade oss in i den stora vita. "You don't know where i'll take you". En svart katt stryker sig mot en ensam gatulykta. Broms. "Let's go and get it!" "
Scratched out" på högsta volym. "PARKING SONG!" "SING, SING WITH ME!" "LOUD, LOUDER!"

Bry er inte om videon, den är inte officiell. Låten däremot kan upprepas gång på gång på gång. Jag är riktigt inne på the Matches just nu.

Mums.

Har jag förresten berättat att Starbuck's White Chocolate Mocca är ungefär den godaste kaffedrycken i hela världen?

image175Nej, nej. Inget GI-fusk här inte. Det var ett par veckor sedan jag sipprade ur denna sist :)

En vinst i sig

Jag har gjort något stort ikväll. Jag har erkänt någonting för mig själv och dessutom delat med mig av det till någon annan. Det är ett enormt kliv i rätt riktning för min del. Imorgon ska jag träffa min advisor och sedan ska jag få tillgång till XY, vilket jag innerligt hoppas kan föra mig på rätt väg!

Likgiltighetens lirare


Tjomelett!

(Uppdateras löpande)

Dagen började med en försovning...

image174

FRUKOST: Omelett med skinka, lök, paprika & bacon
LUNCH: Kokta grönsaker m. kycklingbitar, kidneyböner, rostbiff
MIDDAG: Grönsallad med keso
NATTMAT: Friterad kyckling (skalad så gott det går!) & ranch
                 + yoghurt och müsli

Träning
60 min lunchtid

Nattmat borde inte ens finnas med som kategori. Så sjukt dumt.

Du är för fin för mig

Nu börjar jag igen.

Damn it.

..............

åhhhh.

.."men jag vill ha dig ändå"
DU HAR DET FINASTE!
Var glad och nöjd, ta vara på det och sluta vara så paranoid!

Mat, träning, mat

Nu börjar vi ett nytt kapitel med GI!

FRUKOST: Stekt ägg & kryddkorv? 
LUNCH: Fisk m. kokta grönsaker, sparris
MIDDAG: Kyckling m. kokta grönsaker 
              + råa morötter i dipp
              + chilisoppa 

Träning
40 min före frukost
90 min kväll

Slutkommentar: Frukosten var den äckligaste jag ätit i det här landet, någonsin. Middagen.. var too much! Proppmätt redan efter första målet- resten var bara sällskapsätande (2 timmar i caf är dumt, dumt. Åter igen.)

Ugh.

Jag borde följa med till Mankato ikväll.. I need it. Men bröl. Jag orkar inte. Party imorrn istället. Godnatt.

Instead of dying, living with me

Vi körde tillbaka i natten. Jag låg i ditt knä, lyssnade till hur du sjöng högt till "Self Conclusion", en låt i dialoger. "This is me. Here comes you. It's about us. about us..". Men det blir inte jag som flyr till dig. Istället kommer du hit. Hit till oss. Hit där vi alla vill ha dig! Jag är nästan rädd att inte få någon tid med dig..

Jag har börjat lära mig franska. Som jag alltid velat. Tvivlar på att jag kommer lyckas lika bra som A, dock. Han är så duktig. "Ett glas öl, tack!". Vi har varit överallt och ingenstans. Bokstavligen. Och vilka platser jag sett.. Bara skolområdet jag ett tag var nära att slå mig ner på. "Please, be careful when getting there.. you know what it's like. Close the windows and lock the doors. Don't forget!" (Orolig mor). Tillbaka till campus, och jag är inte överförjust.


Liv?

Idag var jag med om något alldeles fruktansvärt. Jag önskar att jag kunde beskriva det, men det är helt och hållet omöjligt. Utan tvekan är det det sjukaste jag varit med om, och aldrig aldrig igen. Även om det är lite fascinerande nu i efterhand..

Salvia

Hahaha.

Nya tider

Saker och ting händer. Florida var värt. Vi tog Greyhound ner och redan vid första bussbytet började äventyret... Jag lärde känna Nate, en galen rocksnubbe med Kid Rock som gudfader. Han köpte "kokain" (som visade sig vara tvål), överöste oss med energidrinkar och gav mig biljett till Kid Rocks konsert. Nere i Tampa var det över trettio grader, och väl ute ur bussen kändes mina stickade boots lite.. överflödiga. Vi blev erbjudna droger sjuttioelva ggr, utsatt för blottare 3 ggr, och utkastade ur en bar 1 gång (my bad). Nyårsnatten var grannhotellets poolpojkar, fyrverkerier vid havet och tjuvande av flotte.. vi hoppade på, rodde ut med våra händer (tills vi kom på att det finns hajar i Mexikanska golfen.. vi övergick till flipflopsen!) och hoppade på en turistigt sjörövarskepp. Sedan sprang vi spritt språngande nakna genom staden, mellan trafikljusen (många tutande bilar vill jag lova) och kastade oss i havet. Det finns mycket att säga om Florida.. men jag är trött. Har precis kommit tillbaka från Boyle, där vi snowboardat de senaste dagarna. Kontraster, jag vet.

Vi har en plan. Eller rättare sagt: A har en plan. Efter djupa nattliga samtal har vi kommit på hur beroende vi är av varandra. Beroende är fel ord, jag vill uttrycka mig på engelska men.. vi styr varandras framtid? Kan man säga så? Han är helt bestämt på Sverige nu. Han ska dit i höst och har redan hoppat av sitt college för att jobba så att han kan.. afforda det, tänkte jag säga.. Själv känner jag att jag inte passar in i den perfekta bilden av mitt college. Inget ont om MLC, det är en fantastisk skola! Det är bara lite för bra. Istället för att börja mina nya kurser om fyra dagar ska jag därför åka till Detroit, flytta in i A's hus, lära honom svenska- han lär mig gitarr, börja på skolan där istället.. och sedan ska vi sitta där, röka "schroooms", filosofera om livet och leva lyckliga i alla våra dagar. Han är seriös. Han har kollat upp med skolan där, ringt till USA's internationella tjoffs, och ja.. här kan det bli förändringar. Det låter underbart i teorin, verkligheten har en tendens att vara lite mer komplicerad. Men jag skulle inte säga nej, det skulle jag inte.