In the library.

Har ca 2 manader forsent paborjat min research om August Strindberg. Sa otroligt intressant & inspirerande! Hans liv och verk ar nagot jag utan tvekan skulle kunna satta mig och skriva en hel biografi om.. Han etsade sig fast i mitt sinne redan for flera ar sedan da jag for forsta gangen besteg hans verk. Synd att man inte intimiserar sig med skolarbetet lite oftare!

Idag skall bli en produktiv dag. Kanske, kanske hinner jag da traffa min plutt ikvall. Vi hade fina samtal igar.

Du skulle sett upp. Jag kommer gora dig sa illa..


"you make me uncynical"


"I don't know if it's deep care, passion, or love.

But you make me feel so content."

Ett märkligt tryck i bröstkorgen.

Johnossi- Execution Song är så mycket höst 07.

Det är en specifik kväll jag tänker på.. men snart drar tankarna iväg till andra händelser under den tiden. Det var spännande då. Man kunde nästan ta på luften.. plocka och sortera bland känslokulorna som sprutade ut.

När jag sätter på skivan från start inser jag att alla låtar av bandet är involverade. Det är en konstig känsla.. en liten del av den jag var då försöker ta sig in i mig. Pracka på mig de tankar och känslor som fanns där då. Motvilligt tvingas jag minnas igen. Blundar och försöker vända mig om, men håren hinner resa sig på mina armar. Mår lite illa. Känner mig yr och vet inte om jag ska låta musiken gå eller sätta stopp på den. Johns hesa röst fortsätter skrika ut i desperation och i nästa sekund känner jag hur något går sönder inom mig.

Inte av sorg. Inte av vemod. Det var bara så mycket. Av allt. Glory days to come påminner mig om att lyckan fanns där också. En ivrighet.. jag ville så mycket! Det är för blandat för att kunna beskrivas. Nu ska jag läsa mailet jag nyss fick..

En historia.

En historia om en väldigt speciell LP-skiva. En sådan man (jag) trånar efter. Beatles-White Album. Original. Ägaren? En man. En sådan som åt flingor med mjölk så det skvätte överallt. Jag var i himmelriket, fast vid min LP. Den hade fina bilder. Det fotades, posades, och pratades.

"Säljer du den?", kan jag inte låta bli att fråga.

Nej. Den finns där till andra ändamål. "Fem minuter.. det är vad som krävs", skrockar han och tar en klunk av sin Cola. Hur kan du då fortfarande ha kvar den? är en fråga som uppstår i mitt huvud. "So.. do you have a boyfriend?"
Gubben är 40+. Klart som korvspad att jag inte är singel!

När jag lämnat ifrån mig min nyblivna kärlek och vi sitter i bilen är det alldeles tyst. Ända tills något bryter tystnaden.
"Oh.. my.. God.."
"..the neck!"
"I know!"

Jag vet inte.

"IT WAS STAPLED! For God's sake, it had stitches all around it. Like Frankenstein."
"I want to puke"

Jag antar att jag varit alldeles för inne i min älskade LP för att lägga märke till det. Men när jag fick se Mirjams bilder och zoomade in den där halsen.. då rös jag. Stora, stora stygn. De följde hela strupen och det är givet att någon försökt skära halsen av honom.

En av alla märkliga människor vi träffade på under vår resa till södra USA.


Fotografier.

Cirkus 600 bilder har jag liggandes i min kamera just nu. 600 bilder liggandes på ett sprillans nytt minneskort. 600 bilder på ett kort som ej är formaterat. 600 bilder som försvinner om kortet formateras. 600 bilder som hade kommit in i datorn om jag bara kunde hitta min förbaskade kamerasladd någon gång!

Torsdagskalas.

Ja, eller nej?

Ja, såklart!

Men, nej. Nedervåningen skall vara skinande ren innan midnatt och visaren står nu på elva. En timma. Det är ungefär vad det tar att sopa, gnugga, putsa, spraya..

Nåja. Vad är väl en bal på slottet? Imorgon är det FREDAG och då skall det mysas till ordentligt hemma hos Brian. Vi ska ta världens längsta nap.. utan alarm!

Längtar redan..

En puss.

Igen, igen, igen & igen!

Alla tror att jag har färgat mitt hår. Det är lite eld-stuk på det. Går i orange, röd, svart och blond. Jeg haver icke. Solblekt?

Jag har en bula på huvudet!


Med rädsla för tåg och höjder

...kan ingen förvänta sig att jag ska sitta på träkanten av järnvägsbron och dingla ned med benen tjugo meter över isande vatten. Det är en smal bro av den sort som inte rymmer mer än själva tåget. Ståendes på mitten av bron kommer paniken. Höger, vänster, höger. Hörde jag något? Hörde du något? Om man klättrar runt några stolpar och kliver över ett par hål kan man kliva ned i ett utrymme mellan rälsen och bottenbetongen. Den är på ca 2 meter. Dit vågade jag ta mig, men skulle tåget komma skulle jag förmodligen svimma av hjärtklappning och falla ner i sjön.

Idag är det städpremiär.

Back in the Ulm.

Så idag är dagen med stort D, dagen då jag & min svenne-kompis börjar komma i shape.

Självklart möter ju då min söta upp mig med två SUPERSIZE Marabou chokladkakor från IKEA. Åhhh, så underbart det var att se honom igen! Det var verkligen ett happy moment, och vi stod och bara toklog mot varandra jag vet inte hur länge. Att välkomnas av Minnesotas vindar och snö kändes sisådär när man klev ur bilen, men nu när grejerna är snyggt uppradade utanför min dörr (utelåst) och man träffat de grannar man saknat mer än vad man först trodde, så känns det rätt skönt att vara tillbaka igen.

Sitter just nu med laptopen i knät bredvid en 4 x 2 m stor Ron Paul-skylt.

Adam är en liten tok.

Fast i Madison.

Jag som bara ville hem (?) och kuddla, men se det gick inte for sig. En snostorm ar i vagen for var skjuts som inte kommer at oss sa lange vagarna ar avsparrade dar borta. Nar man forberett sig, langtat, och raknat ner tiden tills ankomst sa ar man inte sa varst sugen pa att ta in pa hostel istallet.

Dessvarre ser det ut att bli sa. Buhu..

Tunga kassar

Ännu en shoppingdag i stora staden. Jag & Mirjam besöker Starbucks cirkus tvåhundrafemtio gånger om dagen, och en särskild utvald sådan som vi brukar vila ut oss på när vi slängt ut pengar på Urban Outfitters och American Apparel innehåller särskilt skumma typer. Under den tiden M var på "tossi" igår hann två gamla sluskar stöta brutalt på mig, och inte långt efteråt fick jag kommentaren "Ey, you look swedish" av en tanig ung man som satt och slurkade kaffe med sin (förmodade) far. De ville bjuda oss båda på middag. Idag hade vi en karl med tofsmössa och glasögon som (utan kaffe & kaka) satt  och stirrade på oss konstant under våran fotosession.

Fyndade ännu ett par stövlar idag. Mjau. Nu blir det att utforska de nya gästerna litegrann..


Jag är i Chicago.

Ett litet mysigt internationellt hostel håller oss inne, och idag har jag ont i tossingarna för jag har köpt ett par vita lackpumps.


Jag är inte bitter.

Bara rastlös. Blandad också, kanske. Det är mycket som rör sig där uppe. Av vilket värde det är att placera sig i ska jag dock inte ta och uttala mig om. Svengelskan spökar, hörde ni? Borde sätta igång. Knappra iväg. Nu knapprar jag åt fel håll. Och ler, litegrann. Glad idag. Men inte koncentrarad, som ni märker.

Minns de tider då jag vilt slog med pekpinnen omkring mig när folk i min närhet började sina meningar med "och" och "men". Nolltolerans. Men inte nu. Jag gillar't. Skarpa gränser suddas ut och omvandlas till dina egna, mer bekväma sådana. Kura ihop dig eller luta dig bak, och kör på.

NEHE, SKA VI KANSKE TA OCH GÖRA SÄLLSKAP NU, DU OCH JAG MR DOCTRINE?

Och plötsligt

...äcklas jag av tanken på denna avsaknad av perfektion.

Jag vill deleta, radera, ta bort.

Precis som på det sätt jag vill behandla mig själv när mat och resriktioner har fallit ihop i en hög av misslyckande. Då vill jag förstöra. Och jag förstör. Genom att göra det tusen gånger värre.

Vet ni vad.

Jag känner så här; att det är synd att man aldrig tar sig dit att skriva ordentligt. Nöjer sig med att kasta ihop något inlägg i förbifarten och sedan hoppa iväg någon annanstans! Jag nöjer mig faktiskt inte. Nej. Jag vill skriva, jag kan skriva. Skriver jag? Nej. Jag klottrar och lämnar allting på sin kant. Bokstäver huller om buller halvt övergivna.. några här, några där.

Åh, så jag saknar vackert formulerade meningar.

Meningsfullhet? Det också. Det ekar lite här. Jag är inte riktigt tillfreds. Kan inte riktigt känna att det är jag. Jag vill mer än så här. Mycket mer. Önskar jag tog mig tid. En annan sak. Innehållet. Jag kan inte skriva vad jag vill, vågar inte skriva vad jag vill. Medan mycket är uteslutet och ej omnämnt, är andra saker mer avslöjande. Naket. Vill jag ha det så? Jag skulle inte tillåta mig att ha vilka läsare som helst till den här bloggen. En liten oro finns där i samband med tanken på risken att någon eller några jag inte vill dela med mig av mitt liv och mina tankar till ska hitta hit.. Sunt? Ska jag öppna mitt lilla läsarplank någon annanstans? Radera sådant som skrämmer och hålla mig till det säkra? Jag vet inte. Jag är kluven (och överdriven?).

Eller också tycker jag bara väldigt mycket om detaljer.


andan.

En eftersläntrande tanke. Det är märkligt egentligen, hur extremt allt jämt måste vara här. Det gäller inte bara målen på Mc Donalds och amerikanska personlighetsdrag, nej varenda litet fenomen skall vara (åtminstone) upp till det dubbla jämfört med hemma. Ta spårade fester till exempel. Eller situationer som kan finnas lite smått "obehagliga". Fel folk. Jo, man tackar. Fel folk är nog vad man kan kalla det när inbjudan till grannens fest tar dig till två rakade snubbar fulla av tatueringar och piercings och med "666" inristat på bröstet. Nazi-flaggan hängde stolt på väggen och märken längst hela armarna på två närvarande brudar vittnade om ett ganska starkt användande av heroin. Någon nära på våldtagen, en annan nästan "punched in the face" p.g.a. fel fråga vid fel tillfälle (do you have a lighter?). 15 års tid i fängelse för den ena.

Lite majja hit och dit kanske inte är så farlig ändå.

flott

Har en otrolig traningsabstinens nu. Ett ordentligt sug efter lite traningsverk och svettig anstrangning! Varenda del av min kropp skriker efter det. Dessvarre oppnar inte gymmet forst atta ikvall, da lovet har sparkat igang och skolan halls levande enbart p.g.a. Early Field Experience som forstaklassarna sysselsatter sig med ett par dagar.

Vill, vill, vill..

Hur ska det ga nar vi ar i Georgia? Snart bar det av. Pa mandag, rattare sagt. Far halla tummarna pa att toserna vill gora mig sallskap vid atminstone ett par tillfallen!

Laxor + leka med Eiler.
Prov imorgon, sondag.
Yummie.

Puss!

Pure love

"You smell so good.."

(Tystnad)

"You stink."

En annan sak.

Det ar ocksa en valdig skillnad pa vinter och vinter.

Det har jag upptackt under de har manaderna. I Sverige borjar det med en blot och deppig host. Slask och sno kommer sedan om vartannat och morkt blir det. Ar det en lyckad vinter stannar snon kvar med i alla fall nagra veckors mellanrum.. men allt som oftast far man sta ut med "mellantinget" flera ganger om.

Vintern i Minneapolis ar otroligt vacker. Det ar for tusan sol och bla himmel VARJE dag. Kan knappt komma pa en enda dag da himlen varit gramulen och dyster. Har ler den at dig. Arstiden. Dessutom har vi en massa sota ekorrar som springer omkring overallt.. och vet ni vad? Snon kom i oktober och sedan dess har den inte forsvunnit en enda gang. Eller minskat heller for den delen. Det regnar inte. Mars manad ar har och solen har borjat varma pa ordentligt.. mycket, mycket starkare an den svenska.

Kanns som varen ar har. Utan slask. Jag gillar de snabba ombytena. Sommar snart.

Skillnad

Inte för att jag ivrigt skulle gestikulera för någon av dem...

...men det är en enorm skillnad på Diet Coke och Coca Cola Zero.

image193
Zero, du vinner!

Det är skillnad på second hand & second hand

Kunde jag konstatera idag. I Sverige är det knappt jag besöker Myrorna eller liknande längre då de tar sådana fruktansvärda överpriser.

Idag var jag & H på Treasure House och jag fyndade två par skor som jag gav 1 dollar (ca 6:50 sek) för vardera samt ett bälte för 50 cent, vilket är ungefär tre kronor.

Här har de hajat läget, fixat biffen. Kom igen nu, Sverige.

image192

Vissa gillar kameror mer än andra.


PLING!

Och så fick jag syn på en liten invikt flärp (kul ord förresten):

"MAY CAUSE DROWSINESS...[especially] TOGETHER WITH ALCOHOL"


Bra där.


Over the cross

Hade ju inte tackat nej till att följa till Mankato och se Adam få sin tattoo idag. Dock satte BHL-provet imorgon stopp för det. Tror den blev grym, och ska smita iväg och ta mig en titt när jag avslutat den här researchen.. Ska förresten pierca septum efter Spring break. Att rulla runt i tält & plaska i hav nypiercad kändes inte sådär jättehett.

Strax gym. Först dyka ner i böckerna igen..

Rackarns.

Ar just about to dye my hair. Superlila. Har stallt upp syran pa handfatet och ska precis blanda i blekningspulvret nar plotsligt... jag kommer at burken med syra! Den valter omkull och ner i handfatet forsvinner hela innehallet. Saa irriterande! Grr. Blir att kopa nytt imorrn, for lila ska det bli!

Adios.

plutt.

"I'm gonna admit something. I've lied to you.
About the reasons why I came here..
It wasn't because I needed to get away.
It wasn't because of Titus and them. Not at all.
The only reason, the only one.. is you"

Koffein. Jag ska vara uppe hela natten. Maste.


Jaha.

Fick ett mail fran en av mina professorer:

"Dear Doctrine students.. "

Prov.. notes.. yadaha, yadaha, yadaha... anda till det intressanta slutet:

"In the meantime, if you have time, you might want to watch this

video and see if you can spot me dancing in it..."Har inte hunnit ta mig tid till detta an, men det skall bli intressant..

Onödigt (men ganska gott)

Idag stängde matsalen tidigt. "Tja, jag har ju en Ben & Jerry's i kylen.."

image191

Var inte alls särskilt sugen. Hade hellre velat ha riktig mat. Tränade 2,5 timma också, så det kändes ok. Jag ska forsla hem mina burkar och skapa ett galleri när jag kommer hem, haha..

Makt

Det är kort och gott vad det handlar om. Först trodde jag bara att det var du, men jag är likadan själv. Kanske rentav värre? Men.. svårt att låta bli. Det är en klurig kombination. För det är ju för dig. Samtidigt som det ger en annan en kick.

Förlåt att jag är en liten diffusus. Har så mycket att göra..


Jag tror som såhär:

Att eftersom min koncentration är sisådär...

..så tänker jag istället smyga iväg till LCD'n och bita tag i någons örsnibb!

Hejdå.


Den där Chris Dangerous.

Andrea är tokkär i honom.

Jag: Skulle man kunna få lite **** ?
Chris: Vad fan tror du?

Och sen det där lilla retliga leendet.
(Det var ett ja)

På tal om fest..

C: It's a hard life!
J: Jasså? Så lät det inte på gamla dar..
C: Inte?

Tokstirrar in i mina ögon i ungefär 20 sekunder. Långa sekunder.
Jag stirrar tillbaka. Det är krig. Bredvid står Andrea och gapar.

Jag tror jag vann.
C: Nu ska vi inte vara såna!

Efteråt:

Andrea: What the HELL did you guys talk about?! I hate you so much right now!

Hähähä..


Tom burk.

En hel vecka utan piller snart. De tog helt enkelt slut.. och jag har inte haft tid att åka till någon Pharmacy.

Jag vet hur det var sist, första gången jag missade det. Kände mig så liten och vek. Började gråta för minsta lilla sak. Jag vet faktiskt inte hur många gånger jag bröt ihop under den dagen, men det var definitivt fler än vad som kan räknas på fingrarna. Låg där på biljardbordet och stirrade upp i taket. Tänkte på döden, och A tvingades höra både det ena och det andra. Förvirrat. Helt konstig blev jag, och rispade upp handleden med en stiftpenna..

Nu mår jag däremot PRIMA. Solen strålar och det är alldeles överhett ute. Har nyss snott Titus gamla cykel. Den är utan bromsar, men jag är glad ändå!