I väntan på regnets slut


Yummie


image60


Otur i turen

Idag har jag tagit en massa mysiga sprutor. Och visst känns det bra att sitta där i väntans tider med en Elle i famnen och lyssna till alla brutala barnaskrik bakom stängda dörrar.. är deras sista stund kommen?

Tetanus/Diphteria, Measles, Mumps, Rubella, Hepatitis B + Tuberculin skin test. Tur att man aldrig varit spruträdd. Å andra sidan skulle det inte förvåna mig om den mest hänsynslösa allergiska reaktionen blossade upp nu, lagom till
Peace & Love.  Det skulle vara väl likt min välbesökta otur. Passande nog har jag ytterligare 5 sputor som ska injiceras in i mitt tappra skinn
- dagen före Yran. Tajmat, som sagt var.

På tal om min ovan nämnda otur. Idag kunde jag äntligen erhålla mitt efterlängtade I-20! Dokumentet som i nuläget härskar över min vardag. Det är avsaknaden av denna handling som gjort att jag varken kunnat skaffa visum eller söka studiemedel, och ja, varit skälet till att det mesta står still just nu. MEN. Idag slog det sig till ro i min brevlåda! Lyckan var total... tills jag bläddrar till sid. 2 och läser: "Country of citizenship: Switzerland"

?!?!

Fantastiskt. Speciellt då handlingskraften bortom atlanten visat sig vara sisådär, och det tar ungefär hundra år för posten att skeppas från Stora Amerika till "Lilla Amerika".

Guten Nacht


Do you dare?

Jag hoppas innerligt att ni i detta nu låter P3's radiovågor nå era små öronludd.. denna afton är det nämligen brittiska The Horrors som står för liveunderhållningen. Ett band jag kom i kontakt med under en spontan Sthlms-helg med Linnéa & Sofia för ett par veckor sedan. Planen var att proppa in så många konserter som möjligt under 2 dagar, och The Horrors var ett av banden på tapeten.. den gången blev det dock ingen gothic rock för oss, men om cirkus en vecka får vi uppleva lite skräckestetik på en en av Peace & Loves scener strax efter midnatt..

image59

Tough shit

Upptäckte precis att videoklippet i förra inlägget blivit raderat "...due to a copyright claim by Viacom International Inc." Gahhh. Jag som vaknade upp av ett distinkt behov av just den låten! Där.. precis innan låten kommer igång.. Gustafs "HAPPY BIRTHDAY, BABY!".

Det behövde jag.

Det ligger en sämre bootleg uppe på Youtube.. inte riktigt samma sak förstås, men jag antar att vi får leva på den tills vidare...


6 dagar kvar


Snuvad på konfekten?

Visst känns det minst sagt snopet att upptäcka att bandet från förr, bandet med stort B så att säga, utan förvarningar, plötsligt borstar av kläderna efter arbetet med ett helt nytt, färskt studioalbum. Därtill har låtar från albumet redan presenterats inför publik. Allt utan min vetskap. Vart tog den tid vägen då varje steg dessa individer tog var flitigt registrerade, och varje minsta nyhet- allt ifrån den enes nya skor till den andres flickväns systers brorsdotters namnsdag hade sin huvudsakliga källa i hon som nu sitter här och förundras över vad några veckors paus från ett rockband kan ställa till med..Får Peace & Love-publiken smaka på detsamma?
(Hoppas det, för det här ger mig en fin magkänsla)

I will always be the one that holds you in the end?

Jag känner att jag inte riktigt hänger med längre.

Ett APBRA band

Babian

är det svensksjungande garagerock-bandet från Malmö som precis kommit hem från Hultsfredsfestivalen och nu är högaktuella inför PEACE&LOVE.

image58

Värda att lyssnas in.
Http://myspace.com/babiansweden

A Hard Day's Night


Long Before Rock'n'Roll

http://aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,1096321,00.html

Inte visste jag att de övergått till Hawaii.. fint.
Visst saknar man lite..?

Boss For Leader

Fett Mé Kärlek. Melodiklubben & Slagsmålsklubben. Tja, Uppsala är väl ingen höjdarstad när det gäller att ta in schyssta band, så varför inte ta sig en titt på kalaset när det väl händer något här i kvarteret?

Jag vet inte om det var Veronica Maggio, blattarna, eller Gud.. men plötsligt täcks hela himlen av mörka, illasinnade moln som skoningslöst vräker ur sig ett hellregn värre än tiotusentals fladdrande piskor och det börjar så bra som att vi tvingas fly in i Fyrishov med ett hundratal andra flyktingar. Vem det än var som så snällt ordnade med det spektaklet, så var denne någon trots allt nådig mot fight club, som inte alltför långt därpå kunde kliva på scenen under en uppsprucken blå himmel och kvällssol. Medelåldern i publiken var väl kanske inte en direkt humörhöjare för oss åldersnojiga. Härmed illustrerar jag det hela med en replik från min granne; kajalkladdad emophlikka  ~ 13:
"NÄR JAG BLIR STOR SKA JAG BLI EN SÅN DÄR FESTIVALMÄNNISKA"
...Kommentarer överflödiga.


Hur som haver:

Efter noga övervägande har jag nu, på eget bevåg,  beslutat mig för att låta Frej erhålla äran att närvara på våran Very Import Person- tillställning om två veckor. Du Frej, du verkar vara en kul prick. Måhända att vi låter dig agera klädhängare eller lakej på årets största fest. Och kanske, kanske kan vi låta dig ha inflytande över en och annan roterande platta under kvällen. PUSS


image56

Bilder från Melody Club och SMK´s spelningar finns på bilddagboken.


Snoken

Jag vill pierca septum, men då kanske jag blir utkastad ur skolan?

image54


Sweetie

image53

Hur söt är den inte? Skålen Sweetie designad av Martti Ryttkönen.
Säljs på
Orrefors och finns med snöflinga, tomte eller hjärta i botten.  

Work

Idag är det onsdag och jag börjar inte jobba först 15:00. En märklig känsla, nästan som att vara ledig.

Det har varit rätt intensivt kneg den senaste tiden- från tidig morgon till sen kväll, vilket visserligen är rätt schysst då man samlar på sig många timmar på kort tid.. å andra sidan är det enorm chansning att sätta upp en massa tider på få dagar, eftersom risken finns att detta kompakta led av arbetstimmar råkar infalla i samklang med ett väderklimat som bara inte TILLÅTER ihärdig vistelse i ett trångt, kvavt och syrefattigt rum INOMHUS.

Lovisa grejar det alltid. Mitt i prick. Kirr i kassan.. MEN. När termometervätskan ohämmat närmar sig strecket som markerar 30 grader celsius (=MEDELHAVSKLIMAT) är det ett MEN som svider ända inifrån ryggmärgen och kvidande bönar efter ett mirakel som tillåter dig att roffa åt dig väskan, glida ner i sommarklänningen och skutta UT UT UT! Sluka varje del av solens strålar och inta varje millimeter av värme!

Tyvärr inföll aldrig något sådant mirakel och det hela utformade sig till en ganska deprimerande historia.

Nåväl, dessa dagar äro förbi och vad passar väl bättre än att jämra sig lite till och tigga lite sympatiröster genom att offentliggöra mitt arbetsschema under förra veckan? När inföll sig nu den värsta (bästa) värmeböljan? Var det inte någonstans från onsdagens nationaldagsfirande till och med veckoslutet?

Ons: 08.00-21.30
Tor: 12.00-23.00 jour
Fre: 06.00-12.00 + 14.45-22.00
Lör: 09.00-22.00
Sön: 09.00-22.00

Den där påstådda hettan och obarmhärtiga värmen blev det alltså inte mycket del av. Vill någon beskriva för mig hur det var?

Denna vecka fortsätter i samma andra.. men just nu är det mulet, och i kväll ska det visst bli regn. Det blev ett dubbelvikariat igår.  08.00-14.25 -bussresa- 15.00- 21.30. Det senare passet blir troligen av idag också, eftersom de flesta andra vikarier är utom räckhåll för kvällen. Inte bra, eftersom jag måste få bort minst 3 pass den här veckan för att inte få övertid.

Föga intressant inlägg idag, men jag var tvungen :) Grattis till ett alldeles fantastiskt väder alla studenter!


Bubblande gott mineralvatten

För ett par dagar sedan kunde man på stan skåda varma uppsalabor med en Bonaqua i handen. De delades ut lite här och var, och var- förstås- ett sätt att marknadsföra nya Bonaqua Silver-Päron.

Jag är inte så mycket för kolsyrat vatten, men denna gjorde sig inom några sekunder till mitt absoluta favorit-bubbelvatten! Mums, mums.

image52

Jag svalkar mig gärna med dig igen v