Erase and rewind

"Lovisa... I read through your reaction paper and.. and.. it almost drove me to tears"

Så sa min historialärare till mig idag.

Andra spännande saker som skett under dagen är att jag hämtat ut min retainer, som känns lam och ineffektiv. Jag vet att det är bättre än inget, men man kan inte undvika att jämföra och jämra sig över hur det kunde ha varit om man inte begått sina små felsteg.. Christine jobbar som vanligt, och mycket läxor har blivit gjorda, dock inte hälften av allt som skulle behöva göras... ikväll ska jag hooka up med Hans som ska trixa lite med min dator och ge mig lite skön musik som förhoppningsvis ska få upplevas live på söndag. G ska lämna över killarnas dormvideo till mig ikväll, och förmodligen blir det en plugg-date i bibblan idag också.. Fast jag vet inte om det känns sådär superbra. Jag trivs ihop med honom, och det är skönt att ha någon vid sig som man kan vara avslappnad med. Samtidigt vet hela skolan att han gillar mig mer än vad som känns riktigt rätt för mig. Hur ska jag gå tillväga? Jag vet att det bästa vore att ta upp det i ett så tidigt stadium som möjligt, men jag är rädd att riskera en fin vänskap.

image136

Jag vet inte hur länge jag skrattade åt den här

image135

Igen

Jag påbörjade ett inlägg här i fredags. Det handlade om höstlöv och ojämna skogsstigar. Om hur vi sprang mellan kusliga träd, snubblade över rötter och kröp nedför branta kullar under månskenet. De spetsiga, nakna träden var som hämtade ur en film, och fullmånen som lyste upp för oss skapade en kuslig känsla, helt i takt med kommande Halloween.. Det var en bonfire. Mitt ute i djupaste skogen. Det gäller att passa sig. Annars kanske det går som med M. På tisdag ska hon infinna sig i rätten. Det var en ljummen kväll. Jag hade inte behövt ta med mig skinnjackan. Kassarna var tunga och vägen krokig, men tillslut kom vi fram. Det var värt. Klart det är jobbigt. Klart som.. att det är jobbigt! Men sedan när bryr du dig om vad jag känner? Om du någonsin hade brytt dig hade du inte påbörjat det du gång på gång beklagar dig över. Tonen i rösten. Jag tror dig inte. Du är kall.

Igår var det äntligen dags för Halloween-cos! Vi gjorde oss iordning i timmar. Löständer, låtsasblod, vitsminkning och häxhatt. Ska det firas så ska det firas! Jag vet inte hur lång tid det tog för oss att komma dit. Vägen bort är lång, längre bort än hem. Minst sagt. Vi snubblade in, Maria rev halva toaletten och välte omkull allt i sin väg. Jag somnade. Sedan låg jag i min säng.

Dans? Alla man lovat att träffa. Min egenbrända skiva som Nicco skulle spela? Gav jag den ens..? Betvivlar. Många utklädda? Jag såg inte mycket för fem dollar. Och kameran, min kamera, den kamera Maria skulle ha i sin väska under kvällen är borta. Jag ska prata med killarna. Den borde komma fram. Liten lokal, bara folk från skolan.. den borde komma fram. När vi satt i cafeterian i morse, doppandes alltochinget i jordnötssmör slog det oss. BILDERNA! Vi höll på att tappa andan av skratt. Nu gäller det att kameran hittas av rätt person.. 

Pretty messed up and pretty lame. Jordnötssmör på sked.

Strawberry Cheesecake Ice Cream with Strawberries & a Thick Graham Cracker Swirl

image134
Dagens.

Det gör mig glad.

image133

Die for love


Chokladmousseimage132 + mousse med skivade bananer är dagens.

Mums, mums, mums.

Har bestämt mig för att börja skippa desserter på vardagar.  Men samtidigt; med nya olika slags tårtor, bakelser och cookies varje dag är det lite svårt att stå emot! Dumma Amerika. Sluta uppmuntra oss.

Oh well, jag funderar på att göra ett undantag när det gäller choklad av olika sorter. Ni vet, ett strikt celibat från det vore som att mista en liten bit av livet.. och så länge jag tränar varje dag känns det faktiskt helt okej.

Har upptäckt att jag plötsligt befinner mig ynka 1 kg från min målvikt.
Hur gick det till?

Veckans skönaste

image130

Glory days to come

3, 12 USD kostar en BEN&JERRY'S här i Amerikatt.
Det är lika med 20.0 svenska kronor, vilket är ungefär hälften av vad de kostar i Sverige!
Nice.

En tanke som slog mig just som jag sitter här och skriver om Enlightenment och franska philosophes.

Krämig chokladglass, fylld med kolasås, marsmallows och glada chokladfiskar

image129
Favoriten.
I console myself by eating nu när jag har bokanalys att stressa ihop och allt. 
Dessutom har jag påbörjat en liten samling av burkarna nu för att kunna
fylla upp den svarta gaveln över min nysänkta säng. Jajemen! 
En god samling må jag påstå.
 

Vilket behov jag fick nu...

image128

Tragiska fakta

How emo are you?

[x] I like skinny jeans.
[x] Music is my life.
[x] I write poetry/song lyrics.
[x] My hair covers part of my face
[x] I wear band shirts.
[ ] I know who Jeffree Star is.
[x] I wear/wore converse.
[x] I wear/wore vans.
[x] I wear/wore eyeliner
[x] I have or want my lip pierced.
[ ] I had/have listen to Saves The Day, Chiodos, Thursday and/or HIM.
Total = 9

[x] My love life sucks
[ ] I'm in a band.
[ ] My screen name has an x in it
[x] I understand that My Chemical Romance is not "emo".
[x] I also understand that Green Day is not "emo".
[ ] I know what mosh means.
[ ] Corners are for cool people
[x] Most of the time I dislike MTV.
[ ] I take pictures of myself a lot.
[ ] Especially ones where you can't see my whole face.
Total = 4

[x] I am lost without a cd player/my iPod/phone
[x] I know that emo is not just a sterotype.
[ ] I have/had thick oversized glasses.
[ ] I have/had a mohawk.
[x] I've worn black nail polish.
[ ] I hate my mom.
[ ] I hate my dad.
[x] I hate where I live.
[x] Black is a great color.
Total = 5

[x] Right now I am listening to music
[x] I know what hxc and sxe mean.
[x] Myspace = Love and addiction.
[x] I wear studded belts.
[x] I've had a body part signed by a band.
[ ] I've cried while listening to Dashboard Confessional.
[x] I have/ my hair is/ had dyed/want to dye my hair black.
[x] My closet is mostly filled with black or dark clothes.
[x] I cry a lot
[x] I write on myself
[x] I have been called "emo" before.
[x] I hate being called "emo".
Total = 11

Add all the numbers together...
Then multiply that by 3

I am 87% EMO.

image127


Press hold

Här sitter jag med tossingarna på elementet (som äntligen, äntligen, äntligen fungerar!), lyssnar på Johnossi & laddar upp bilder på Facebook.. vilket tjat det har varit om bilden på allas vår "California". Lugna bullar, den är på uppladdning!

Gårdagen som sagt.. två timmars bilresa, djupa samtal, förtroenden, besvikelser och insikter varvat med en fantastisk samling musik. Vi gick in på en himmelsk skivaffär med riktiga guldklimpar. Expediten var en grabb med världens största skägg, ett hår att förundras och fascineras över, och stora kantiga emo-glasögon. Den människan är skäl nog att återvända dit igen.
image117
Fika, stadsvandring och oförberett möte med folks från Johnossi och Shout Out Louds. Vi stod ute och fimpade ett bra tag. Några få regndroppar från himlen, annars syrlig luft och en atmosfär som fick dig att bara vilja blunda, andas och förbli..

FIne Line Café var mysigt. Nico Vega sparkade igång showen och det var bra, riktigt bra. Ännu bättre skulle det dock bli när Johnossi klev på och slog av sina akustiska psalmer som aldrig skulle fått ta slut om makten var i min hand. Shout Out Louds var också toppklass och efteråt blev det långa, glada stunder med grabbarna, som slog Peter, Bjorn & John med hästlängder vad gäller charm & leenden. De ville dra med Nicco och mig till en bar, men den tunga drinking age på 21 stoppade mig vid dörren. Igen.

image126
Nu väntar Architecture in Helsinki, Modest Mouse, Stars.. och många, många fler spelningar på att få upplevas! Vet ni hur skönt det är att ha hittat någon med indie rock-scenen som fast punkt? Du är nästan lika bra som en europé, Nicco!

 


A monkey needs to dance and so do you

Ja, det blir inte så mycket bilder här i bloggen. Jag har ju redan min bilddagbok där det sker uppdateringar så gott som varje dag, och även resedagboken finns ju som komplement. Jag vet inte, men det känns lite halvlökigt med alla upprepningar som sker hela tiden..? Jag vet att det finns de som både läser min blogg, kikar bilddagboken och hänger med i resedagboken. De får nog höra & se samma saker ett antal ggr om, men så är det! En och annan bild kanske jag skulle ta och lägga ut här i alla fall.. har fått lite önskemål om det. Det faktum att folk inte kan hålla fingrarna i styr och låta bli att fingra på det som inte tillhör dem själva, dvs Copyright-döva människor, ställer också till det litegrann.

Gårdagen ägde, och om jag får tid över blir det en liten uppdatering om det.. har insett att jag inte skrivit en rad om Peter, Bjorn & John konserten för tre veckor sedan? Dåligt, dåligt. Nu måste jag tvätta! 


Ja, tack gärna.

image113

Jag tycker mig se förutsättningar för en riktigt bra torsdag.


Ovilja

Jag har sådana extrema koncentrationsproblem. Något fruktansvärt. I USA har de ett speciellt ord för det. Ett verb som beskriver det för många av oss välbekanta beteendet i att göra allt för att undvika vad man egentligen bör göra. Som jag, då jag i detta fall sitter med en sju sidor lång uppsats som väntar på att få komma fram genom mina fingertryckningar, som nu istället komponerar ihop ett förhållandevis innehållslöst blogg-inlägg. Dumt? Ja.

image110

Jag var till och med tvungen att googla på ordet. koncentrationsproblem. En bild av Von Gogh kom upp. Samma bild som sitter i min bok om depression; det ämne jag är fullt upptagen med att undvika att skriva om pga. lack of koncentration. Förvirrande? Nej, bara ett ganska ospännande sammanträffande. Nu ska jag gå och svulla bort mina sorger.


ungkarlslya

när jag tittar ut genom fönstret och ser eländet kan jag inte för en sekund förstå hur vi, för blott en vecka sedan, låg på filten där utanför och höll på att dö av värmeslag. trots att vi höll oss i skuggen var jag tvungen att byta ut jeansen mot hotpantsen för att inte svimma av. byt nu ut den bilden mot regn och rusk. temat passar visserligen in ganska bra just nu; jag känner att jag har lite regn och rusk i mig. igår lånade vi ett hus och svepte i oss den sista öltunnan. niccos överfantastiska musik avnjöts ännu en gång och tiden gick mycket fort. steff kom med den fråga jag fått ställd till mig vid misstänktsamt många tillfällen under den gångna veckan. jag undrar jag. halv fyra låg vi där. nicco i soffan, tony på bordet och jag på golvet. det finaste av tillfällen. jag kan inte låta bli att leka med ditt hår. jag kommer aldrig att sluta. han kommer tvingas klippa av det after graduated. det är så det är, finn dig i det. jag förstår fortfarande inte, trots att vi studerat det i flera veckor nu. det går inte in i mig. nej. idag har jag levt på chips. flott, flottigare, flottigast.


och där kom den. vändpunkten.

det känns. men samtidigt. jag ventilerade fram en så bra plan idag. och nu vet jag precis hur jag ska agera i frågan. lovisa feels content. på ett märkligt, men behagligt sätt. vi var där uppe, ovanför baren, i huset där allt började. en fest uppgjord i främsta syfte att vi skulle få ses. det är tre veckor sedan nu. tre veckor! tiden silar iväg så fort. fightclub var temat igår, och för första gången överträffade kvällen inte alla tidigare kvällar. det var fint folk och jag har fått ett sällskap till shout out loads nästa vecka. vi gick ur stenhårt till hives, franz ferdinand, killers och white stripes. riktigt, riktigt roligt. men när huset plötsligt börjar tömmas på folk och johannes kommer in med sönderriven skjorta, ja då var inte stämningen riktigt densamma längre. han skulle slå tony, killen från baren. han hade snott deras öl. förväxlingar och johannes fick första andra och tredje smällen. nu skriver jag på ett sju sidor långt psykologiarbete som ska in på måndag. depression är temat. de flesta är på fotbollsmatchen nu. själv vill jag bli klar så fort som möjligt. så kanske man får några minuter för annat lite senare.. hans blev bitter för att jag inte följde med till mankato igår. jag är bitter för att jag inte har åldern inne för ölfesten ikväll.

Because I'm worth it

image109

(Pssst. Vet ni hur många olika sorter det finns i staterna? Mååånga :)

rescue me

det är förbjudet med alkohol på skolområdet. så vi röker istället. hookah, cigaretter, pipa, cigariller, cigarrer & "bong"- samtidigt. snart slår klockan halv två. vi var många ikväll. hans & j.b. klättrade upp för världens högsta träd. jag, maria & tony gjorde en repris från den gångna helgen och lekte rugby. jag hamnade underst. imorgon är det fredag. jag är alltid nervös inför fredagar.


What a nice surprise

Ett fint litet paket väntade på mig i mailboxen idag. Den innehöll en liten amerikansk fickordbok (slarvade ju bort min första på flyget hit) samt kortläsare för mobilen, så nu kan jag äntligen få över all skrot jag samlat på mig på nallen till datorn.

Jag har i alla fall den finaste bakgrundsbilen på mobilen..
(jag vet, jag vet. hit me hard!)

image108

Det var en så bra kväll...

Ps. Enligt källor ska L ha med sig inte mindre än 5 (!) kg godis från Sverige när hon nu kommer ikväll. Hello. Om någon får för sig att bli av med lite djungelvrål, geisha eller liknande tar jag gääärna emot det i form av ännu ett brev ;) Ds.


Ingenting

Varje dag i två veckor. Varje dag. Ofta flera ggr om dagen. Inte konstigt att jag höll på att kvävas i slutet av förra veckan när det varit tyst i 2 dagar. Så tacksam för lördagen. Även om jag satte punkt då. Den tysta söndagen var dock inte lika tyst för Mirjam. Jag har fått läsa allt. Frågetecken. Varför skrev han så? Om det inte finns något där längre.. En allvarlig ton jag aldrig trodde jag skulle få höra från honom.. tätt följd av ett nytt sms med sedvanlig sarkasm. Han var i cafeterian dagen därpå. Jag har bara sett honom där en gång tidigare. Då sms:ade vi mellan tuggorna. Nu skymtade jag honom på avstånd. Det tog en kvart för honom att välja mat. Skänk mig en bit av dina sociala förmågor? Och så Mirjam. Klapplek och skratt. Ilska över min egen förbannade dumhet. Lämnade brickan kvickt och gick till Centennial. Tänkte lite längre och gick tillbaka. Han stod vid vårat bord. Resten av kvällen var våran. Mina flip flops tjänade som frisbees under kvällsmötet. Vi stod på stentrappan. Länge. Så länge att jag missade mötet med min tuitor (ingen nådig utskällning dagen efter). Jag tror aldrig jag varit så obekväm med mig själv som jag är nu. Jag avskyr allt som har med mig att göra. Det finns ingenting jag gillar i den kropp jag befinner mig i. Jag är rädd att jag kommer göra något drastiskt åt det. M, J & A åkte till Wall of America idag. Så gärna jag ville åka. Men det går inte. Jag har alldeles för mycket att ta tag i. (Mitt liv framför allt?). L kommer idag. Jag ser inte fram emot det. Två veckor ska hon vara här. M har bett honom att ta med henne ut (han är 21). Var du tvungen att ta just honom.. Han ser fram emot det. Hon har sin charm. Minst sagt. Perfekta människa. Jag är så uträknad efter ikväll. Så uträknad.. Ska jag ringa ett sista samtal innan de är tillbaks? Sända ett sista meddelande? Eller bara låta det hända och svälja det.. Jag avskyr det här. Det suger ur all min energi. En energi jag trodde jag fått tillbaka till användning för något annat. Det var innan jag läste vad som borde förblivit oläst.

Good riddance

image106

Another turning point;
a fork stuck in the road.

Time grabs you by the wrist;
directs you where to go.

So make the best of this test
and don't ask why.

It's not a question
but a lesson learned in time.

It's something unpredictable
but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.

So take the photographs
and still frames in your mind.

Hang it on a shelf
In good health and good time.

Tattoos of memories
and dead skin on trial.

For what it's worth,
it was worth all the while.

It's something unpredictable
but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.du får något så mycket bättre

jag måste verkligen sänka min säng. varenda morgon lyckas jag i min sömniga frånvaro tappa ner mobilen i springan mellan sängen och väggen så den faller hjälplöst tre meter ner.. av någon anledning hamnar den alltid på snooze vilket betyder att den inte långt senare börjar skrika "KUCKELIKUUU. KUCKELIKUUU. KUCKELIKUUUU..." på en volym som ger vem som helst hjärtklappning & cancer. (nära på). det krävs en akrobat för att kasta sig ner för sängen på samma sätt som jag gör då.

bob's igår. jag älskar det. JAG ÄLSKAR DET! ett riktigt party basement. baren, planscherna, fiskarna.. haha. det kan inte bli bättre. dessutom kom han. som han sa. det blev inte kasinot, det blev bob's. jag behövde det. det känns som att jag uppnått något nu. jag har fått saker gjorda. rensat ur all skit som gömde sig i hjärtkammaren och satte spjärn i mitt huvud. jag kan se klart igen. jag är renad och vid liv igen. och inga förväntningar, inte en enda, finns där. det är så det ska vara och så jag vill ha det. vi kan rulla i gräset och skratta tills vi får fläckar på kläderna, dra fingrarna i varandras hår och kasta snaps på varandra. men låt oss stanna där. i gränslandet till vad som med så enkla medel kan förvandlas till himmel och skärvor. 

jag har vaknat alldeles för sent. gymmet och sedan läxläsning. jag ska fixa det. på med självdiscinen!

en sa fullkomligt tajmad promenad.

ryck i benen. stirrig och rastlos. nervos. ledsen? undran. fragetecken. alldeles for mycket tankar. skriva, skriva skriva.. NEJ! pa med jeansen, ner med ciggen, ner for trapporna! "MARIA! promenad- NU!" titus fick ligga kvar i sangen sjalv.

vi maste ga.. vi maste rora pa oss. inte vanliga stallet. inte stentrapporna eller kullen.. ditat. jag vill ditat. en svar overtalning for en skolos janta. jag raknar byggnader. tanker att det bor nagon dar inne, i det graa stenhuset langst bort, som jag inte har sett pa 4 dagar. jag tror att det egentligen ar ar. och de har varit mina langsta. nu narmar vi oss DEN byggnaden. hoppas & tanker att nu sa ar det val.. antligen varan tur att traffa nan som behandlar oss val.. ser nagot rora sig bakom busken som skymmer ingangen till the old main. roster. hjartslag. nagon som precis ska stanga igen dorren bakom sig. nagon som jag tycker hemskt mycket om. "Lovisa!"

tacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktacktack

02:39Är det över nu?

blåsa omkull

idag var det premiär. (mina många gömsel-försök till trots). vi försökte luska ut den amerikanska motsvarigheten till "knullrufs". sexhair? grooose. jag gillar fuckmess bättre. älskar kalufsen på min lilla guldlock.. yumyum. snart blir det dreads för min del. jodå. behöver nya byxor.. mina tajta stuprör har förvandlats till baggyjeans. liten tår ger det, zebrisarna från april77 var mina favoriter. oh, well. över 30 grader klibbigt var det idag. jag & maria tog en promenix ner till centrum och sjutton så hett det var just då. bråttom blev det också, historian tvingade mig att rusha hela vägen upp för xxxl-backen. andfådd och sweaty, men i tid kom jag! 

pirr pirr pirr pirr pirr

regnet öser ner utanför mitt fönster.. det regnar inte ofta här, men när det väl gör det så är det rikliga mängder. explosions in the sky uppfyller det där hålet inuti mig som vill. det behöver någonting och jag bedövar det med trumvirvlar och drömmande toner.. jag vill springa. ut i regnet. med armarna i luften, mot Dig. kanske halkar jag på vägen, märker min kropp med skrubbsår och lera. men det gör ingenting. ingenting gör något när det kommer till Dig...  

oro

igår var en regnig dag. trots molnfri himmel och solsken var det mörkt, kallt och rått. jag visste att den skulle komma. den där oron. den gnager där inne. suckar och skakar på huvudet. "vad tror du? vad tror du egentligen? vilken värld lever du i? har du tappat fattningen totalt?" och jag vill blunda för det. kastas med i det som händer och låta det hända. vara en del av det jag faktiskt är en del av just nu. men en del av mig vill inte tro på det. vill inte tro att jag är värd det. och det är jag inte. och snart kommer han förstå det. jag kommer bli ertappad och utslängd. lämnad kvar på gatan, borta ur hans liv.. jag är så rädd. det har börjat utvecklas någonting nu. annars skulle jag inte känna så här. och jag vill inte. det är farligt att lätta alltför mycket på tyglarna när det kommer till känslor. speciellt här, där möjligheterna i det långa loppet inte är alltför stora.. fast jag har aldrig riktigt tänkt så. i min värld får allt hända under det här året. än så länge. men nu är jag rädd att det inte händer. och jag vill det. jag borde inte tvivla. dom säger att jag inte har någon anledning till det. varför deppa på en söndag när vi sågs både fredag och lördag, och han dessutom hörde av sig på söndagen. två gånger till och med. är inte det skäl nog till lite hopp? vad är nog för dig lovisa? jag är så övertygad, så fullt övertygad. fem minuter efter mottaget sms gråter jag i min övertygelse om att det var det sista. det händer hela tiden och jag är lika säker varje gång. du är så klen.

du är för fin för mig
men jag vill ha dej ändå.

det har aldrig förr varit så sant. varför ger jag mig in i ett spel jag vet att jag kommer förlora?