Sleeping awake

Dras med en kliande revanschlust. Det är alltid likadant.
Jag antar att jag ska vara tacksam?


Ecstasy

Det är så det går. Eller rättare sagt inte går. Vi talar om festivaltider med en deadline på tidigast 04:00 och då är ett försök att sova tidigare än så ganska lönlöst den närmsta veckan efteråt...

Jag ger mig istället på ett bloggförsök. En liten redogörelse om Yran när vi ändå är igång. Vi tar det igen, från början: Intercity. Fem timmar. Öppen biljett. Festival. Vänta, tar du det inte från fel håll nu..? Jo, kanske. Men det är lättast så. Att ta det bakvägen och minnas i takt med skrivandet. No planning, vi tar det som det kommer..

Öppen biljett är öppen biljett, och festival är detsamma som fullt tåg. Ett skitigt golv i första klass tillsammans med en hypersprallig pojkspoling, en cowboy med för mörk underlagskräm och en blondin ifrån Gävle med ett ansikte jag vet att jag sett förut. Exakt var, när och hur förtäljer inte historien, men jag misstänker att det var i min tidigare ungdom. Till Jack Whites ljuva stämma roade jag mig med att memorera hela det fonetiska alfabetet och fortsatta in i the world of Niloés engelsk-svenska lexikon från 50-talet.. tills jag kom till bokstaven B. Blev trött och köpte en aftonbladet. Njet, det här med att nöta engelska glosor fungerar inte riktigt i längden efter tre dagars festival (fyra med kick-offen). Det gör däremot White Blood Cells. Skivan som är no. 1 för mig under långa, utdragna resor. Den har släpats med i många år, först i CD-format (tror jag brände en 4-5 skivor.. av mitt eget original såklart) och sedan i mp3. Jag bryr mig inte ens om Nirvana-samplingen i I Can't wait längre, till skillnad från högstadieprettot som hoppade över spåret i ren protest. Numera är stölden vedertagen och sedd som alltför medveten för att irriteras på, och ligger inte alls på samma irritationsnivå som t.ex. Anna Ternheims Girl Lying Down. P.O.D's Execute the Sounds var en av mina favoritlåtar, och efter år av växande irritation sa vi: snapp snapp snut och klippte alla band till Anna Ternheim.
 
En annan svensk singer/songwriter som jag gillar desto mer är Frida Hyvönen. Jag klarar av henne än, trots den pinsamma intervjun på Manifest förra året.. (Frida påpekade flera gånger att den största baksidan med kändisskapet var och är journalister, och som inte det var nog var också mina frågor i det värre i slaget). Klockan 22 höll hon hov på Teatersalongens scen. Själv var jag inte där. Ark spelade också klockan 22, fast inför en lite större publik på Stortorget. Men det var inte därför jag inte såg Frida. Jag missade nämligen Ark också (hör och häpna). Denna gång hade jag faktiskt bestämt mig för att beskåda en hel (inte halv/tredjedel/eller femtedel) kobnsert med självaste Timo Räisänen. Timpan blev boven i dramat tillsammans med Mando Diao, som spelade några klockslag tidigare. Sistnämnda spelning fick verkligen hjärncellerna att gå runt på mig. Mycket. Jag hamnade i mitten, ganska långt fram i en hög av brats. Killar med Burberry-keps och fula jeans, och blonda tjejer med plutande munnar och handväskor. Jag hatade det. Jag hatade det så mycket. Det var trångt och stökigt, knuffar och slag. "Vart tog den villkorslösa kärleken vägen?" tänkte jag medan jag sparkade den fula killen framför mig på smalbenen för att predikera respekt (och avreagera mig lite.) Fick nog, trängde mig igenom folkhopen tills jag hamnade långt ut på vänsterkanten, fast ändå längst fram. Där kunde jag till och med urskilja figurerna på scenen och åter igen konstatera att allt inte är som förr, och som det brukade vara. Finn fem fel. Suck. Men det kändes bra med Mats och erkännandet. Den där späda (lite nervösa?) oförutsedda och starkt vädjande blicken. Är det bara du? Du som ser. Som alltid.. Som i Manchester. Lek blinda för resten av livet. [Dookie]

Jag har fått lära mig att Jämtland är det enda svenska landskapet med en president. Kanske skulle man lyssnat på presidentens tal till folket. Nu hörde jag bara fyrvererier och folkrop. Fibes, oh Fibes! spelade bort det som blev kvar. Jag har aldrig gillat dem. Eller jo, en gång i tiden gillade jag namnet. Det lät ju ganska frashigt.. Fibes, oh Fibes! Jag förväntade mig action och trummor. Jag fick.. något segare och något lite mer.. ospännande? På scen var de dock en överrasking. Smörsångaren hade en blick som beordrade dig att väja undan. Han såg farlig ut i sitt svarta backslick och skinnjacka. Uhrrr. Fibes, oh Fibes!

En som inte överraskade var Timo. Strippen fanns där och spelningen var bra, som alltid. Samma hederliga hälsning som alltid också. Jag har kommit på mig själv med att acceptera hans existens. Tiden då jag vred mig i plågor till Lovers are lonely är borta. Men jag kan fortfarande förstå Antons diss av Ida Maria på grund av hennes samarbete med Timo, det kan jag. Och, ja.. vad ska jag säga.. det här stycket känns som en gammal urvriden disktrasa.. det är ju inga nyheter som kommer upp till ytan, förlikandet har några år på nacken. Okej, jag erkänner: stycket tog nog sin början mest för att kunna dra en paralell till Lasse the Lindh. Samma ämne. JO, JAG GILLAR HANS MUSIK. Det är inte det det handlar om och det var inte det jag menade. Vissa diskussioner är menade att missförstås och Lasse har gjort bra låtar! Ett par mästerverk faktiskt, som håller länge. Däremot har han inte gjort några mästerskivor. Varför? Jag tror så här.. att på rad blir spåren genomdränkta av ett sötsliskigt rosa kladd som klibbar och irriterar.. Var för sig är en annan sak, och med lite upprepade lyssningar kan till och med manusförfattaren Lindh spånas i texterna. Så:
1) Jag gillar Lasse.
2) Jag gillar Lasses musik.
Men i längden finns risk för överkladd. Åtminstone för en rocker :) 

Jag gillar leendet också. Och smilgroparna som man vill kittla och kinderna man vill nypa plommonröda. "Mina Kom K's!" Jag gillade den där spännande uppdelningen & gitarren &  privata spelningen i Linnéas knä. Och hotellet och försöket. Och sms:et med en uppmaning om att greppa kontrollen och slå på sommarkrysset. Plingeliling i direktsändning med en lite försynt mörkhårig kille i soffan?

Någonstans där emellan spelade den tuffa alliansen. Det var som Peace & Love: playback, bakgrundprojektor och hack i skivan. "dolts", var vad jag tänkte då. "Smart drag", är vad jag tänker nu. "Du vet, alla låtar handlar egentligen om knark.." viskar killen framför mig till sin kompis under Miami, medan resten av publiken dansar och flyger till ruset av två göteborgskillar med maraccas och varsin öl i handen. Som sjöng om knark. Fast det gjorde liksom ingenting. För det första är göteborgskille nummer ett, med det vita linnet och den långa luggen, förbaskat söt. Och för det andra har jag inte fått krupp (virusutlöst inflammation i de övre luftvägarna). Antingen hatar man eller älskar TTA. Så börjar alltid alla journalister sina sänkande recensioner, och visst är det nog så. Jag tålde varken Koka Kola Veins eller Make it happen när de började spelas otyglat på alla radiostationer för ett par år sedan. Billigt, fult och oförtjänt... Tills jag kom på att det egentligen handlar om varken hat eller kärlek, utan om hur man väljer att se på saker. En hyperseriös recensent a lá prefectus? Klart det blir minus. Klart det inte var en bra konsert. Jämför vi kvalitet och förtjänst skulle jag också tokdissa TTA. Men då har man också glömt lite det där med upplevelsen. Jag tror inte att alliansen tar sig själva på särskilt stort allvar, så skulle då du och jag? Förutsägbara konserter har aldrig varit roliga. Det är lite som Jonna Sima och hennes våta dröm Pete Doherty. Aftonbladets utsände hyllade Babyshambles till skyarna efter fjolårets skandalspelning på Hultsfred. Fem plus. Alla andra tidningar gav minus. Jag var där. Längst fram. Var det en musikaliskt bra konsert? Tveksamt. Pete lyckades inte riktigt få till orden i kombination med gitarren (som han kastade ut i publikhavet). Men. Var det en upplevelse? JAAAAA! Faktum är att jag räknar Babyshambles första och enda Sverigekonsert som en av de bästa jag sett. Liksom Jonna Sima skådade sex, drugs & rock n'roll där på scenen i Småland. Och allt var på riktigt.

I detta nu tittar jag på ett videoklipp ifrån Södra teatern. The Tough Alliance spelar och allt är som vanligt. Förutom att publiken har övertagit hela scenen. Spännande. Där hade man velat vara.

image83


Slow Hands

Tänk vad fantastiskt det vore om datorn fungerade som den främsta av inspirationskällor. Om denna prompt enformiga produkt kunde göra annat än ta död på allt vad idéer och uttrycksfullhet heter? Bildskärmen skulle kunna stråla ut energi och kreativitetsproteiner som får fingrarna att knappra för glatta livet. Fast egentligen nöjer jag mig med om det eviga surrandet kunde sluta täppa igen allt som vill fram och ut och bort och dit. Tankarna alltså. För just nu är de fast där, någonstans i min skalle. Och de vill inte ut. Inte ikväll. 
 
Det kan bero på en liten dos självframkallad ångest. Och fem timmar på ett tåg från Östersund till Uppsala. Klockan är snart ett och imorgon ska jag träna i ottan, städa bort allt jag vill glömma för stunden, och träffa Rebecca. Funderar även på att för första gången i mitt unga liv låta slänga in ett par digitala bilder till ett fotolabb och trycka ut dem på gammalt hederligt fotopapper. Så blir jag inte lika ledsen om den externa hårddisken råkar krascha på resan.

When the loving that you've wasted
Comes raining from a hapless cloud
And I might stop and look upon your face
Disappear in the sweet, sweet gaze
See the living that surrounds me
Dissipate in a violet place

Non je ne regrette rien

Yran står på glänt. Tåget lämnar perrongen 06.59, en förhoppningsvis solig onsdagsmorgon (jag har bestämt mig för att inte tro på meterologer). Det blir ingen festivallyx denna gång med hotell & frukostbuffé, utan uppehälle i Linnéas lägenhet tillsammans med ett gäng andra festivalfigurer.. spännande. Och kanske till och med bättre?

Hotell var fint, inget att hymla med. Just nu känns tanken på ett unket, svettigt och spindelfyllt festivaltält väldigt avlägsen.. Pool, musica och en oslagbar frihet står högt i topp. Inte minst med rumsgrannar som Mando Diao, Dregen och andra intressanta stagedivare.. sedan är det ju inte helt fel med ett fönster som gläntar ut till öppet tak med soffor, sol & schyssta span. Ett plus med en pressavd. tätt intill med journaliser och fotografer som oblygt nyttjar vår uteplats till sina åtaganden. Ett utmärkt val. En cigg på morgonkvisten tillsammans med Snook sätter sig fint tillsammans med en avdunstande salongsberusning.. Att ett hotellrum dessutom lämpar sig ypperligt bra till uppbjudningar av diverse människor är en annan fördel..

Men för mycket av det goda, för mycket av det goda, mina vänner.. kan resultera i.. alldeles för lite festival! Peace & Love hade allt. Lineupen var kanske den bästa jag sett. Ändå har jag aldrig dansat till så lite band som på festival no. 1, årgång 2007.

Torsdag: Första artist: Lasse Lindh.. starttid.. ehh.. 23.30. Att under festivalens första riktiga dag, med en öppning omkring lunchdags, se första artisten inte långt ifrån midnatt måste nästan ses som en bedrift.. Dessutom var det bara på en hårsmån att vi kom in. Jag vet inte om vi har underskattat vår väns storhet, men jag misstänker att den milslånga kön vittnade om det. 
"..Vad väntar ni på?"
"LASSE LINDH!"
"...shit."

Tvärstopp blev det när S2 var fylld till bristningsgränsen, och inte ens Lasse fick släppa in oss. Men in kommer man alltid, på ett eller annat sätt.. Lasse måste varit i total extas efteråt. Hur skulle han kunna varit annat?

Efter Lasse skulle The Tough Alliance äntra scenen och.. haha.. ja vad ska man säga? Två killar som hoppar upp och ner och mimar (med micken en halvmeter från munnen) och.. knaster knaster.. den flashiga bakgrundsskärmen börjar plötsligt spraka kufiskt och musiken ha-ha-hakar upp sig. Ops. Ett skrivbord.. ett musikprogram.. underhållande eller tragiskt att betrakta detta fiasko? En annan stor miss var den försummade spelningen med Babian! Lovisa 1 sa: "Gå! Bolanche. NU!" Lovisa 2 sa: "Äh.. vad är lite aprock från skåne?"
Vissa saker kan man inte ångra för många gånger.

Fredagen innehöll många fina akter.. dessvärre inpressade under en svidande tajt tidsrymd. Mando Diao, Slagsmålsklubben, Timo Räisänen, The Horrors.. och ville vi inte se en snutt av Cooper också? Rush & krock. Mando Diaos publik höll på att svälla över, och en efter en forslades flickor över stängslet mot sjukstugan och bort ifrån en sprakande bra konsert! Jag känner redan nu hur jag älskar de nya låtarna. Hur de hugger tag i mig. Stenhårt. Hur rockslynglarna ifrån Borlänge fortfarande har mig i sitt våld..

Nåja, vi splittrade på oss och jag och Oskar sprang och dansade till SMK. Det var svettigt. Alla kladdiga människor skrämde iväg oss och efter ett par låtar sprang vi vidare på Borlänges gator mellan alla lyckliga människor mot Timo. Jag fick ångest och tänkte på Horrors. Ännu lite mer ångest och tänkte på Horrors. Tillslut sprang jag! Jävla magiskt. Jag hann se en låt. Eller två. Jag minns inte riktigt.. men sedan ville jag gråta resten av mitt liv för att jag missat festivalens kanske bästa konsert. Jag får fortfarande ryckningar när jag tänker på det, så nu går vi vidare.

..mot lördagen, som var den sista av de tre. Vad gjorde vi egentligen..? Regn. Jag tror det stavades så. Och jag skyndade mig mot stora scenen för att hinna se Iggy Pop smälla av en rå version av I wanna be your dog. Sedan Blindside och festivalens kanske mesta och bästa konsert (av de få jag hann se hela). Fast ändå långt ifrån vad detta band kan prestera. Ark var sist ut. Och en besvikelse. Den sämsta konserten jag någonsin sett med dem. Allt var fult, fel och.. fel. Vart har magin tagit vägen? Har den sugits upp och utrotats av alla tusen och åter tusen fans..? Jag vet inte. Jag vet bara att det kommer bli svårt att hitta tillbaka igen.

Busstabellen ropar till mig som en förvarning om att jag kanske borde gå och lägga mig snart. Klockan tickar på fort och jag ska upp tidigt. Vi ses i vimlet. Godnatt.

En önskan om att få skrika sig hes


Nothing to get hung about

Traskade förbi älskvärda  idag, och se: 50% på nästan varenda vara! Underbart är farligt.


I vederbörandes ägo sedan tidigare...


                            
Obs!
sjukt
kul.With our love, we can save the world

Uppsala-Vingåker
Vingåker-Uppsala
Uppsala-Vingåker

Så blev det. Vingåkersfestivalen fick ge vika för att skona min ekonomi. Lite ironiskt med tanke på det fullt överkomliga inträdet på 40 riksdaler. Nu laddar vi för Yran nästnästa vecka istället!

Bastubad & mys framför brasan vid midnatt är ett måste varje sommar. Solen kikade fram oftare än på länge. Som alltid under den här tiden på året vid Hjälmaren. Vemod. Det är så många man inte kommer se på så länge nu..

Nu är resan bokad till Ljungby, där det blir en natts sömn hos Pillamajorna innan det bär av till København tidigt på morgonkvisten den 24:e augusti. Därifrån tar vi flyget som efter mellanlandningar i Amsterdam och Chicago, slutligen tar oss till Minneapolis. Det börjar närma sig nu.. och jag har upptäckt att det vid vissa tillfällen kan vara till ens fördel att råka vara medlem på lite för många communities än vad som anses hälsosamt... Speciellt när ens amerikanska rumskompis 10 månader framöver råkar leta upp en och hitta en där. Hoppas hon är den toleranta typen med tålamod för lite "Lovisa-högar" här och var ;)

image74


Geek Stink Breath

Ett ganska intressant problem:

För att hämta ut rekommenderade brev från posten måste man visa legitimation. Vad jag ska hämta ut på posten är min legitimation. Dvs, mitt pass som ambassaden behållit tills nu.

Besöket där bestod mest i att vänta. Jag var där relativt tidigt, vilket var tur eftersom kön redan då var nästan oroväckande lång. Två timmars väntan blev det innan man avplockades alla elektroniska prylar såsom mobil, mp3 m.m. Efter att ha passerat spärren forslades man in i ett kvavt och fullt väntrum där man först fick lämna in alla papper i en expedition, sedan slå sig ner bland allt annat folk och vänta lite till. Det blev ytterligare två timmar av väntan innan namnet ropades upp i högtalaren och man blev framkallad till en specifik disk där en frågvis amerikan väntade. Scanning av händer + inlämning av ytterligare papper. "Are you guys playing in a band or something??" Inte direkt. "So, where are you going?" "Minnesota" "OH MY.. that is.. coooold!" Trevlig info. Tack, tack, tack..

Sweet

Att förvara slantarna i från Urban Outfitters

image72


Ok Computer

Yehey. Så har man invigt den nya laptopen då! Finnemang. Min gamla (skrot)dator pajade, hårddisken är helt kras och den går inte ens att få på längre. Så här sitter jag med en sprillans ny sak. Finns det något som går upp mot lite materiell kärlek? ;)

Kom hem från Smålands djupa skogar i söndags. Kalas kalas, as always. Funderar på att ta mig en ny tripp dit i augusti.. är inte riktigt säker på att jag kan lämna det för ett år. Än.

Har tittat & klurat & funderat.. vilka kurser ska jag egentligen ta det här året? Programmet jag valt är ju Elementary Education and Teaching som egentligen är på 4 år, och då är kurserna färdiglagda från Freshman Year till Senior Year. Men eftersom jag bara tänkt gå 1 år så har jag möjlighet att lägga upp kurserna lite som jag vill :)

Det första jag gjorde var att reducera bort matten. Huvaligen, den tänker jag inte plåga mig igenom igen! Science intresserar mig inte heller så mycket, och med två sådana kurser får jag 3 + 3 + 3 credits fria. Som vanligt skapar dock dessa valmöjligheter en litet, litet stycke ångest.. det var nästan så att man önskade att man aldrig fått reda på sin valfrihet när man bläddrade i katalogen; den innhöll ju så sjukt många intressanta kurser!!

Efter ett tags klurande fram & tillbaka fick jag till sist ett par i final:

Intermediate composition
3 credits. A course designed to provide additional practice in writing. Weekly writing assignments under personal direction.

Skrivuppgifter tror jag är superbra att ta om möjlighet finns. Speciellt om man gillar att skriva.. dessutom gör det nog susen på språket!

Literary Criticism
3 credits. A study and analysis of the development of literary theories and interpretations of texts.

Ja.. jag erkänner. Llitteraturvetenskap var en av favvokurserna på gymnasiet..

Creative Writing
3 credits. An opportunity for students as writers to communicate literature born of experience, introspection, and conviction, to afford them the discovery of power of expression.

Abolut, absolut, absolut.

Sedan är det två kurser som är halvsäkra. Det ligger ett kanske i luften som har att göra med vad jag egentligen vill läsa till när jag kommer hem.. engelskalärare? I så fall är de högst intressanta!

Teaching English to Speakers of Other Languages 
3 credits. An examination of major methods used in teaching  ESL/EFL and criteria for adopting, adapting, and developing teaching materials.

 Teaching English in the Secondary School
3 credits. Trends, issues, objectives, methods and materials for teaching literature and language arts in the secondary school.

Sedan kommer ett gäng psykologi-kurser som även de verkar sjukt intressanta:
 
Abnormal Psychology
3 credits. A study of mental disorders, with emphasis on the various types of disorders and methods of therapy.

Ja, det känns som en kurs som jag bara MÅSTE läsa. Det kluriga med den är att den kräver att man läst en annan psykologikurs innan, som ligger på 4 poäng, och i med att nästan alla kurser ligger på 3 poäng så går det bara ihop om jag tar bort  båda terminernas Physical Education som ligger på 0,5 credits vardera. Hmm.. ja inte mig emot, egentligen.

Psychology of Learning
3 credits. Psychological findings and concepts regarding the learner, the learning process, and learning situations.

Där har vi ju också lärar-aspekten.. borde nog fundera på det där lite till.

Så det blir ju lite knåpigt att bara välja ut tre av dessa. Har eventuellt två st kurser till som jag tar bort.. som jag sedan kan fylla med det som intresserar mig en aning mer. De som jag behåller från det ursprungliga schemat blir i alla fall:

- Literature & Writing I
- Literature & Writing II
- Public Speaking
- Co$mputer Applications
- Vocal Musicianship I
- Vocal Musicianship II
- Psychology of Human Growth & Development
- Early Field Experience I

...har ni tagit er ända hit är jag imponerad! Uppradade kurser lär ju inte intressera en stor andel läsare direkt, men det är ett bra sätt för MIG att få en översikt. Som det mesta i bloggen alltså: tämtligen egocentriskt ;)

Imorgon far jag till Örebro and I'll bring the catalogue eftersom Mirre inte valt sina kurser än, så än är det inte färdigtittat..

See ya!


Put music into your troubles and we'll dance them awayJag & Rebecca om .. ehh. 1 år?
(om det inte funkar finns länken
här)

Kanske var det dumt att ta den där 1h-rundan i alla fall, trots min hosta. Kanske inte. Sängen snart? Vore nog det intelligentaste i det här läget. Ska ta bussen härifrån redan vid halv 7 imorgonbitti. Det blir att släpa på packningen hela vägen till Enköping där tandis väntar. Sedan en vändning till Uppsala och en fortsättning mot Vimmerby. Där möter Malilla upp mig & vi åker till Beckan och gör det bara vi kan. Fredag- inflyttningsfest? Bäst att hålla i fröken och se till att det inte blir en andra djupdykning bland kullerstenarna med hjärnskakning som tack ;)

Nehejni, det här var då ett intensivt bloggande må jag säga. Och ändå har jag fortfarande inte rapporterat från Peace & Love. En skam! Men det kommer. Så småningom. 

(Jag har vunnit en mp3. Tack & bock)

Goody goody gumdrops

Och så ringer min bror & brölar på tonårsvis och undrar om jag har maten klar till honom än. Hm?

Han har beställt en jordgubbssmoothie. Vi har massor av gubbar i vårt land, och jag plockade en hel hink igår. Mums mums. Det ska jag absolut slå till med när jag flyttar till eget!

Jo, just det.. på tal om smoothie. Jag knåpade ihop en omtyckt sådan igår, med mango och färskpressad apelsin

image63

(2 pers) Pressa 1 apelsin & skala och skär 1/2 mango i bitar. Blanda ihop allt i en mixer tillsammans med 2,5 dl naturell yoghurt och is. Smaka ev. av med lite vaniljsocker och servera i höga glas. 


A taste of honey

En positiv grej med att vara ensam hemma (ok, min bror är också hemma, men det räknas inte) är att det blir JAG som får leka kung i köket! Har ju på senare dar börjat tycka det är allt roligare att pyssla ihop små rätter.. så när man har hela stugan för sig själv gäller det att passa på! Hemköp hade en liten spännande broschyr som jag bläddrade i idag.

Dagens brunch blev fransk toast med bananer och valnötter

image62


För 2 pers. Vispa ihop 2 ägg med 1 msk mjölk och hacka ett gäng valnötter grovt. Mosa 1 banan och blanda sedan med nötterna. Bred ut blandningen på två brödskivor, tryck ihop, och doppa i äggröran. Stek dem gyllenbruna och dela på tvären. Avsluta med att ringla lite honung över och pudra med vaniljsocker


A fever you can't sweat out

Det jobbigaste med att vara så här groteskt förkyld & låta som om man svalt 2 kg tavelkritor är att alla som ringer hit otvivelaktigen måste tro att man är yrvaken och precis stigit ur sängen! Telefonen har gått varm hela morgonen med en massa pryda människor bakom luren.. jag känner mig alldeles koko.

Har precis skickat in en skadeanmälan om kameran nu, samt varit på banken och klackat om mina skor. (Inte på banken alltså). Det är riktigt fint väder ute, och allra helst skulle jag vilja ta mig in springare nu! Tyvärr kommer jag nog tvingas motstå det, då överansträngning vid förkylning är dumt dumt.. men det är tufft att stå emot. Det gäller nog även Lotus ikväll. Ledsen babes :(

Dizzy miss lizzy

Jag trodde jag skulle klara mig-men icke. Vips, så var även jag tung & tjock i hjärnan. Snora, snora, snora.. ont i halsen, atchoooo och allt det där. Riktigt tungt, skulle allra helst bara ligga i sängen och stirra upp i taket just nu. Dessvärre är det inte något det finns tid till då diverse papper, mailande och telefonsamtal tvingar mig att vara i full gång trots huvudvärken som just nu verkar ha flyttat in på heltid. Resten av la familia for till mitt älskade Småland idag, och det var meningen att jag också skulle följa med. Allt USA-jobb, en pilsk engelskalärare samt en elak tandläkartid satte dock käppar i hjulet för mig, och nu tvingas jag stanna hemma ett par dagar till den här veckan och tar inte tåget dit först på torsdag (hårt).

När allt känns tungt så kan det hjälpa en smula att se framåt, och viss uppmuntran infinner sig när man för sig själv inser att saker och ting (även om det är svårt att tro) trots allt går framåt, och för varje litet projekt som slutförs så minskar gradvis högen av uppgifter, som (hur overkligt det än kan låta) även de har sitt avslut (oh, how I long to that day!)

Mitt F1-VISA närmar sig alltså sakta men säkert, och flera punkter kan idag se sig som avbockade:

> Jag har uthämtat mitt nya pass (och ser ut som Hannibal Lector)
> Hunnit fota mig till mitt DS-156
> Avgiften på 800 SEK är betald
> CSN har skickat mig bevis på studiefinansiering
> Personbeviset från skattemyndigheten har kommit
> och jag har äntligen fått tillräcklig backup för att kunna fylla i blanketterna
DS-156, DS-157, DS-158.

Vad jag behöver nu är ett nytt I-20 från skolan (där jag förhoppningsvis får lov att vara svensk medborgare denna gång) samt betalningen av SEVIS-avgiften, lite frankerade kuvert osv. Idag bokade jag i alla fall tid för intervju med amerikanska ambassaden, och jag hoppas evinnerligt att jag fått alla viktiga papper tills dess, så att man kan få den överstökad.

image61

...Sade jag förresten att vi bokat flyg nu? Den 24:e augusti åker vi (jag, Mirrre, Marre & Pilen) och sedan blir det bye bye Sweden 10 månader framöver.

Z612 digital zoomkamera

Jag har precis hittat en bruksanvisning till min kamera helt på svenska. Hur många gånger har jag inte letat efter en sådan på nätet..?! Bättre sent än aldrig. Nu har jag inte längre några ursäkter kvar att fortsätta fota automatiskt och gå miste om alla fina funktioner och egenskaper.

Läser man in sig på den här handboken blir det nog big change.

In på lagning- ut med proffsiga bilder :)