En känsla som biter sig fast

Idag är jag på ett FANTASTISKT humör!

Solen skiner. Allting känns motiverande. Spännande saker händer runtomkring. Jag har bestämt mig angående hemresan. Alla är underbara. Jag är otroligt pepp. My heart is jumping up and down.

Jag är så spänd, förväntansfull och.. ja.. jag kan inte ens beskriva det med ord! Kanske inte passar sig med ett blogginlägg i det läget. Älskar
detta förövrigt.

Iväg.

Jo. Så här ligger det till:

Http://retrofili.blogg.se

Häng med.


Jag & min homie excel.

igår blev vi ett team, vilket resulterade i ett halvt kilo mindre till idag. Vill man så går det. Nu kör vi.

Flashlights

Inte helt förvånande har den extrema värmen nu övergått i åska och dunder. Känslig som man är kom huvudvärken redan efter min sista lektion idag, och jag bestämde mig för att ta en tio minuters-nap som slutade på 3 timmar.. då smattrade regnet mot rutan och blixtarna for genom luften. Mitt huvud kommer sprängas snart.

23 grader Celsius

Varför slutade jag träna på morgonen efter jul..? Så underbart som det är! Jag känner mig som en ny människa. Fräsch, glad, och full med energi! Strax lektion, sedan lite discussions i tornet och efter det äventyr i skogsbrynet. Cyklade ner down-town idag och höll på att svettis ihjäl under A's varma tjocktröja. Det är ju sommar, för bövelen!

: )

SOS

Jag ar varldens samsta pa att koncentrera mig. Jag menar inte att jag ar skitdalig, eller usel.. nej, jag menar att jag ar en LEVANDE KATASTROF! Oh my cupcakes ocksa, det har gar ju bara inte for sig. Jag springer runt som en rabies-smittad hund; fram och tillbaka & upp och ner. Letar, pillar, pysslar, klurar.. och stressar samtidigt ihjal mig sjalv! Kan det vara vadret? Att det ar sa himla fint ute. Kommer pa mig sjalv med att dromma mig ut genom fonstret gang pa gang.. nu har jag bara 2 timmar pa mig att bli klar med det har aset jag burit pa sa lange. Egentigen ar jag ju nastan det ocksa. Det ar bara det att, att.. finslipningen gar at skogen. Skulle jag bara kept my eyes on it for 10 minuter sa hade det varit fardigt. Men fy tusan sa jobbigt det ar (gnall, gnall, gnall..). Vad ar hemligheten? Knepet? HELP! Det kliar i hela kroppen pa mig. Jag KAN inte sitta still!!!

Mitt liv som tjock.

Jag gillar't inte. (Även om det är kul att låtsas ha sillisar för stunden)
Excel- min räddning?

20 grader celsius har vi ute. 21 på måndag. Det stiger sakta men säkert..

Vilken segpropp jag är. Plugg. Nu.

image202

Jag posar på tunnelbanan i Chicago

Vem är jag?

Hjälp. April, och fortfarande kommer det upp saker från den där lite.. eh.. oturliga dagen i januari. Det skrämmer mig att det faktiskt kan bli så, på riktigt.. usch, får gåshud när jag tänker på det. Vad kommer upp härnäst? Ja. Ibland kan man faktiskt bli rädd för sig själv. Och.. det där. Funderar på att lägga det åt sidan helt när jag hör det här. Fy. Jag tror jag vill hem.

Finns det någon annan planet att tillgå, månntro??!

Jag är mållös.

Nu puttrar det i grytan.

Vissa vill bara ha klart för sig att det inte smyger omkring en barnvakt och leker mellanhand.. lite info och olika värderingar är radat för missförstånd, så det var ju bra att det visade sig så fort. Peace, love & understanding tänker man ju då.
Andra tänker:  

"WÄÄÄÄÄÄÄÄ, aldrig mer, aldrig mer" och sparkar och slår med knytnävarna i väggen.

Jaha? Ok.  

Nu ska vi ner och klura ihop lite finurliga raggningsrepliker. Gotta love it. Svenska språket it is! Morgondagen är galen, men jag hinner banne mig inte sova. Det finns inte. Två timmars nap imorgon istället. Nehej, tickelitack sa det. Saknar min fru, men det är bara 1 månad och 2 dagar kvar nu. Puss & kärlek.


Åhhh.

Jag vill inte plugga, JAG VILL JU HELLRE CUDDLA!!

På nya vägar.

Då har man rensat ut all skrot som fanns att tillgå. Inga mer sötsaker. Slutt- och ingen påfyllning blir det! Skönt (fast nu mår man inte hundra direkt). Hur gott är godis på en skala? Precis. Inte gott alls.

Sol, blått och varma vindar idag. Catchade upp med plutten. Prommis, skateboarding, och fina samtal vid ån. Long term? "I go wherever you go". När är det dags att sluta fly och börja fäkta? Jag är inte säker, men en chansning skadar väl inte.

Hatar när det blöder i halsen. 2 prov + 1 memory test imorgon. Ändå har jag bara en lektion. Så, tack och hej kanske?

Ps. MIRJAM, kan du inte skälla lite mer på mig?! Ds.


Röta

Ikväll ska jag träffa mitt mos. Vill gärna, men samtidigt tigger min kropp efter träning.. ungefär just nu? Hinner inte dock. Absolut inte. Finns inte. Men ikväll, efter läxorna och.. nej. Ska inte. Någonting är ganska snett när man avböjer att träffa folk för träningens skull. Men härligt är det.

I förra veckan tappade mitt liv en del struktur. Ordning vändes till kaos, kan man utan överdrift säga. Jag lyckades tappa bort:

- Mobilen
- Kalendern
- Armbandklockan

Vad sjutton?

Nu ska jag skriva ett brev...


Out of control.

Det är förbaskat jobbigt att ramla och skrapa upp knäna hela tiden. Det är inte först jag ligger där och ser det sipprande blodet som ljuset uppenbarar sig och jag kan ta mig upp och börja om på ruta ett igen.

Det är så jobbigt att tappa kontrollen hela tiden. Skammen, besvikelsen, tiden som bara försvinner. Jag har inte tid med några fler sådana här dagar. Jag vill att det här ska vara den sista. Allt jag i stöpet idag. Skolan, mötet, han.

I wont you to hold me, but the fallen tells me to wait for the morning light.

Det ar latt att flyta ivag

Glad och matt efter en smarrig kycklingsallad har jag nu slagit mig till bords har i biblioteket dar jag en gang for alla ska satta ett avslut pa alla de halvdana projekt som hanger dar i luften. Jag tanker inte dras med det langre, detta maste fa ett avslut. Jag forsummar skolan nagot hemskt nu. Laxorna kommer alltid in sent, arbetena ligger dar pa lut, och snart ska en 16 sidor lang uppsats vara inlamnad, vars steg jag inte foljt alls. Det ar inte bra, och stressen ligger dar och graver.. men nu, mina vanner. Nu skall det bli andring pa detta. For forsta gangen pa lange har jag en motivation som drivande kraft, och det ar nagot att ta vara pa. Det kan ga det har. Med lite planering kan det nog ga vagen.

Klottrade ner ett CV tidigare idag, och nu haller jag tummarna for att det ska finnas nagot jobb kvar till mig dar hemma. Ska gora allt som kravs for att slippa ga tillbaka dit. Ansoktningsbreven skall floda, vanta ni bara! Skrev ett gang igar ocksa, at min kara A. Kandes ju som att jag var lite mer skillad pa det an den plutten ; )

Sista ansokningsdag for vara universitet snart ocksa. Det lutar mot:

* Dietistprogrammet
* Konstvetarprogrammet
* Estetikprogrammet

+ ett antal kurser i samma anda.

Nu lovar jag mig sjalv dyrt och heligt att jag i och med detta inlagg gjort utlopp for mina sista ord har pa bloggen. Ma denna frestelse kallad bloggvarlden inte dra mig ifran vad som egentligen ar viktigt. Tack och hej (lycka till Lovisa)

Brownie batter ice cream with a rich brownie batter swirl

Här här vi dagens B&J:

image201

Kladdigt & smakrik. Mums, mums.

Nu blir det att ta sig ut på en liten joggingtur! Så otroligt skönt att motivationen ligger där den ska igen. Ja, underbart helt enkelt!

¿dónde está usted?

Det finns ingenting i hela varlden jag ogillar sa mycket som sant har.

Livstecken, tack!

Alltsa.

Det har sagts forr, men likval tals det att sagas igen: Det finns ingen som ar sa givmild pa denna jord som min Professor B. Alldeles nyss var jag upp till hans kontor for att hamta en study guide till provet i doctrine som jag har imorgon. Vet ni vad han ger mig? En sprillans ny Beatles-kalender med "Sgt. Peppers"-tema!

Snacka om att det blir ett A+ imorgon.

En kväll med flyt.

Lovisa fixar biffen inom fem minuter.

Har precis kommit hem till A, som stolt spelar upp sin nyskrivna låt på gitarren. Som vanligt är hela lägenheten full av ditten & datten. Halvfulla muggar med någon tveksam alkoholblandning står utspridda över golvet.. givetvis också under den soffa jag sitter i, vilket leder till att jag råkar sparka till någon mugg med rödblaskigt innehåll som snabbt lägger sig över heltäckningsmattan... Nice. Fram med papper, diskborste (?!) och allt vad vi hade till hands! Ett grovjobb att få bort det där vill jag lova. Efter en halvtimmas slit börjar en utmattad A pyssla med någon DVD medan jag går ut till badrummet för att slänga bort papperet.. eller.. spola ner det. Så mycket var det inte. Men i samma sekund som jag trycker på spolknappen börjar någon slags varningssignal blinka i skallen på mig. Amerikanska toaletter är ju väldigt klena när det kommer till vattenspolning.. Kniper ihop ögonen och för att inte långt senare öppna dem och inse att.. japp, it's clogged. Fantastiskt. Idag är jag duktig, minsann. Står och kämpar där ett bra tag tills A börjar undra vad jag håller på med, och med svansen mellan benen tvingas jag ta mig ut till vardagsrummet och bekänna att det inte är över än... "WHAT?!" Han rusar ut, och innan jag hunnit säga "Dooooon't fluuuush.."(allt hände i slow motion) har A kastat sig över spolknappen och vattnet forsar över kanten, fyller hela badrummet, och tar sig vidare ut i hallen. Fort gick det! Jag flydde upp på badkarskanten medan A kravlade sig upp i duschdraperiet. Typ.

"Hoppsan.."


Egentligen borde jag plugga

...en himla massa. Om jag skulle typa ner en lista har skulle ni formodligen svimma. Ar rejalt excited over min redovisning om global warming imorgon. Nu ska de fa se. Amerikanerna.

Mitt mal ar att de alla gar med i Green Peace efterat :)

April. 2nd semester. 2007/2008? USA.

Den sista tiden har varit... en resa.

På alla möjliga känslomässiga plan.
Det är märkligt det där..

Jordelivet är något väldigt speciellt och oförutsägbart. Du kan aldrig vara beredd på något, egentligen. Tänk så mycket det finns att upptäcka! Både på insidan och på den mark du står på. Insikter, möjligheter.. Kan man någonsin lära känna sig själv till etthundra procent? Jag tror inte det.


>.<

THERE'S SO MUCH GOING ON IN MY HEAD RIGHT NOW!

Hur ska jag kunna koncentrera mig? Jag måste verkligen satsa idag.. Ska bl.a. ha en redovisning imorgon om global uppvärmning, något jag inte har börjat med. Du förvirrar mig, från dag till dag. Jag tror att jag behöver en paus.

Nu blir det raka spåret till biblioteket och "Starbooks".

Fudge covered peanut butter filled pretzels in vanilla malt ice cream with fudge & peanut butter

Idag är det mycket som ska punktas av! Därmed är jag hyfsat glad över att jag inte fick en minsta droppe alkohol i mig igår. Hoppade i snyggaste outfiten och drog iväg på vad som skulle vara kalasmys, men jag & min knorr bestämde oss för att ta en nap som slutade med prat långt in på småtimmarna i ett omöblerat rum, medan folk kom och gick utanför. Lämnade inte rummet först klockan slagit halv elva i morse.

Så roliga är vi.

Här är dagens Ben & Jerry's:

image200
Jordnötssmör i all ära, men Pretzels är ändå det värsta jag vet..

Tidzon.

North Dakota var ju lite mer passande än Stockholm.

För första gången på åtta månader stämmer nu klockslagen i mina blogginlägg.
Det firar vi med ett svettigt träningspass. På återseende.


Jag älskar dig.

Tre små ord jag inte nyttjar allför ofta. Tre små ord som gärna utbyttes till tre lite enklare (I love you) hemma i Svea. Här är sistnämna lika svåra att ta i sin mun. Öga mot öga, med handen på hjärtat.

(breathing hard)

"Now I felt it again! The rush through my chest..

(Closed eyes)

"Say it again! Aw.. I can't describe it. It's like.. it's like..
something no words in the world can explain"

Chocolate ice cream with fudge chunks, toasted marshmallow & a graham cracker swirl

image199
Sitter förresten och tjockar i mig en Ben & Jerry's nu.
Inte illa må jag säga.

djupt.

Vi slöt ett förbund igår. I blod.  På väggen hänger det numera röda papperet med våra namn och en text vi aldrig kan komma ifrån. Det är ett löfte om mening och om livet.

Och om Arizona.

Kontroll.

Det finns en anledning till varfor jag inte gillar grupparbeten.

Vi har bestamt tid & plats for sammanstallning och ihopsattande av en redovisning som sker imorgon formiddag. Vad mots man av om inte en fardig Powerpont-presentation? In i minsta detalj "packad och klar".

"Yeah, I like doing this, so it's totally fine"

Gulligt av dig N, men det ar det faktiskt inte for mig. Paven/Petrus och katolicismen ar inte hemmaplan for mig och jag vill garna veta vad jag pratar om. Att plugga in nagon annans anteckningar funkar inte. Tack, men nej tack. Som gradden pa moset (?) hade han brattom till en tennismatch, sa att influera gick ju inte for sig. Liksom det att bestamma omrade. Atminstone.

Igen: Jag gillar inte grupparbeten.

Baggarna

Vad sager ni om att jag anvander lite klassiska citat av allas vara fab four imorgon, da jag verkar som Master of Quotations? Spinner vidare pa deras kloka ord och haller ett litet foredrag om livet? Later det bra?

Jaaa, det tycker jag nog!

image198
Nagra att lita pa i alla lagen!

Ge mig tillbaka min tandborste!

Jag saknar den. Faktiskt.

Mitt gamla hjärteband.

Rest in peace, Anders.


I ASK NOTHING OF YOU.

Not even your gratitude!


Jag gjorde det. Jag gjorde det..
Jag slog på den. Livets visa.

Nej.
Nej.
Nej.

Det krävs en idiot för att behålla vett och sans.

Idag startar den:

Den nya eran. Jag glädjes. Nu väntar en hel del roligheter..

Har precis tryckt i mig en blåbärsbagel med cream cheese.
Det skulle jag aldrig gjort för ett halvår sedan.
Men gott var det.

Kasabian sjunger för mig, och alldeles strax väntar speech class.

image197


Caffeine Energy Gum

Förresten. Har vi Jolt-tuggumin där hemma? Kladdiga saker proppade med koffein? Att folk dricker Jolt visste jag, men jag har nog inte tuggat i mig det först nu.

image196

Aj, aj, aj

sa lilla tanden.

image195

Smakprov av shoppingskörden från Chicago

image194
Shoes från Urban Outfitters

Det är fint ute idag.

Igår blev jag kidnappad. Jag såg ut som en rålök, men det gjorde inget. Tokmysig ferre. Gin är fortfarande inte okej. Huvvaligen. Vi förde lite tokerier i badrummet. Gömde oss bakom draperiet och hoppade fram med ett "WHAAAAAAH!!!" när folk stod och kissade. Hoho, det var roligt vill jag lova!


Dagen efter har man alltid så rara diskussioner. Är det inte så? Även med icke-fest-människor. Jag vet inte, kanske är det bara jag som blir deep? Nu ska jag hugga in på mitt smarriga, gröna äpple. Hejdos.